Brand-Left
post_thumb blur

Goedkoopste private lease 2023

Brand-Botom
expert_-label
Danny van der Laan
Gecontroleerd door Sum.nl expert
Laatste update :
Delen:
 • whatsapp
 • facebook
 • slack
 • twitter
 • instagram
Sommige producten die hier worden weergegeven, zijn afkomstig van onze partners die ons compenseren. Dit heeft echter geen invloed op onze reviews en boordelingen. Sum.nl experts zijn onfhankelijke experts die niet worden vergoed door onze partners.
De top 10 goedkoopste elektrische private lease

Wil je het liefste een elektrische auto rijden? Gezien de huidige prijzen én duurzaamheid is dat goed voor te stellen. Wel moet je er rekening mee houden dat je voor deze auto’s fors meer geld moet betalen. De top 10 goedkoopste elektrische private lease auto’s vind je hieronder:

Voordelig in een nieuwe auto rijden? Dat is mogelijk middels private lease. Met private lease ben je in staat om goedkoop in een nieuwe auto te rijden. Je bent bovendien van een vast maandbedrag verzekerd; je kunt je uitgaven hierdoor goed budgetteren.

Maar, wat is nou de goedkoopste private lease van 2023? En waar moet je goed op letten bij het uitkiezen van de juiste private lease deal? Je leest het allemaal in dit artikel.


Goedkoopste private lease aanbieding van het moment


De goedkoopste private lease aanbieding van het moment is de Skoda Citigo. Deze compacte stadsauto kun je voor een miniem bedrag per maand leasen bij Yourlease.nl. Je hebt hierbij de keuze uit drie looptijden:

1) 48 maanden vast : 188 euro per maand.
2) 24 maanden flex : 188 euro per maand + eenmalig 188 euro.
3) 12 maanden flex : 188 euro per maand + eenmalig 376 euro.

Je least hierbij een compacte stadsauto, maar geen gloednieuwe auto. De leasemaatschappij Yourlease geeft namelijk aan dat het om een auto met bouwjaar 2018-2020 gaat. De auto’s hebben wel weinig gereden en zijn van de nodige opties voorzien.

Let wel op: de flex contracten kun je na de looptijd kosteloos opzeggen. Het is echter ook mogelijk om te blijven rijden tegen het vaste tarief. Dit tarief wordt opgebouwd aan de hand van de looptijd, het aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers per jaar. Bovengenoemde bedragen zijn op basis van meer dan 8 schadevrije jaren en maximaal 5.000 kilometers per jaar.


De top 10 goedkoopste private lease auto’s van dit moment


Are you looking for a car to drive around cheaply? Then you quickly end up with a private lease deal. You do not own the car, but you can use it to your heart’s content. This entails a low amount per month! The 10 cars below are the cheapest private lease at the moment:

1 . Skoda Citigo via YourLease
2 . Toyota Aygo via YourLease
3 . Peugeot 108 through YourLease
4 . Citroën C1 via Ikrij.nl
5 . Volkswagen Up! through YourLease
6 . Kia Picanto via YourLease
7 . Opel Karl via YourLease
8 . Fiat 500 through YourLease
9 . Mitsubishi Space Star via ANWB
10 . Fiat Panda via ANWB

Wat je voor deze private lease auto’s moet betalen? Dat hangt van meerdere factoren af. Graag laten we je hieronder kennismaken met de gemiddelde bedragen voor deze auto’s.


Top 10 goedkoopste private lease auto benzine


Op dit moment kun je eigenlijk nog maar tussen twee brandstoffen kiezen: benzine en elektrisch. Gaat jouw voorkeur uit naar een benzineauto? Dan raden wij je één van onderstaande 10 auto’s/deals aan.

1
Skoda Citigo via YourLease
 • Prijs: € 188 per maand
 • meerdere termen : 48 maanden, 24 maanden en 12 maanden


Via YourLease kun je een Skoda Citigo voor slechts leasen. Je krijgt in dit geval een auto die een paar jaar auto is, maar nog weinig gereden heeft. Deze auto is voorzien van onder meer ABS, ESP en elektrische ramen voor.

Bij deze leasemaatschappij kun je uit meerdere looptijden kiezen. Het bedrag dat je moet betalen, is hier afhankelijk van. Dit geldt ook voor het aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
2
Toyota Aygo via YourLease
 • Prijs: € 208 per maand
 • contract:- maximaal 5.000 kilometer per jaar.


Via YourLease kun je ook de compacte Toyota Aygo private leasen. De ideale auto voor in de stad, maar ook als je niet al te veel kilometers maakt. De auto is betrouwbaar, is van alle gemakken voorzien en is erg goedkoop. Je betaalt voor deze auto bij YourLease slechts.

Voor dit bedrag geniet je van een auto die slechts een paar jaartjes oud is. De auto is van onder meer airco, elektrische ramen voor en centrale deurvergrendeling voorzien. De prijs van 208 euro per maand is gebaseerd op een contract van.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
3
Peugeot 108 via YourLease
 • Prijs: € 208 per maand
 • kilometers : maximaal 5.000 kilometers per jaar


Ook Peugeot biedt een kleine stadsauto aan. De Peugeot 108 is het goedkoopste te leasen via YourLease; je betaalt hier een bedrag van slechts voor. Ook hierbij geldt dat het geen gloednieuwe auto is. YourLease geeft aan dat de auto maximaal 36 maanden oud is.

De Peugeot 108 is in ieder geval van veel opties voorzien. Wat te denken van elektrische ramen voor en een airco? Ideaal. Wat ook ideaal is, is het bedrag van 208 euro per maand. Dit bedrag is gebaseerd op meer dan 8 schadevrije jaren.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
4
Citroen C1 via Ikrij.nl
 • Prijs: € 209 per maand leasen
 • website: Ikrij.nl


Spreekt de Peugeot 108 je aan? Dan kun je ook eens kijken naar de Citroen C1. Dit is namelijk exact dezelfde auto, maar dan met een Citroënlogo. Deze auto kun je bij Ikrij.nl voor een bedrag van slechts.

Dit betreft géén gloednieuwe auto. Het aanbod is bovendien afhankelijk van de exacte beschikbaarheid. Check de website van om te achterhalen welke Citroën C1 je op dit moment kunt leasen.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
5
Volkswagen Up! via YourLease
 • Prijs: € 218 per maand
 • kilometers : maximaal 5.000 kilometers per jaar.


Ga je graag voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Volkswagen? Dan is het aan te raden om de Volkswagen Up! via YourLease te leasen. Je betaalt hiervoor slechts.

Voor dit bedrag krijg je een gebruikte Volkswagen Up! van slechts een paar jaar oud. Deze auto is voorzien van airco, van elektrische ramen voor en van andere fijne opties. Voor een bedrag van 218 euro per maand rijd je dus al in een prima en betrouwbare auto. Dit bedrag is wel gebaseerd op meer dan 8 schadevrije jaren.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
6
Kia Picanto via YourLease
 • Prijs: € 218 per maand
 • kilometer: Deze auto heeft maximaal 25.000 kilometer


Met deze compacte stadsauto van Kia kun je alle kanten op. Het is een ideale auto voor in de stad, maar hij is ook geschikt voor het maken van langere autoritten. Indien je deze auto bij YourLease gaat private leasen, betaal je slechts.

Voor dit bedrag krijg je een Kia Picanto die tussen 2018 en 2021 gebouwd is. gereden en is van allerlei gemakken voorzien. Je hebt bij deze auto bovendien de keuze uit langere looptijden, met een maximum van 60 maanden.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
7
Opel Karl via YourLease
 • Prijs: € 218 per month
 • kilometer: hebt en maximaal 5.000 kilometer per maand rijdt


In het aanbod van Opel is de Karl op dit moment de meest compacte stadsauto. Deze auto is bij YourLease voor een bedrag van slechts te leasen. Je kiest hierbij wel voor een looptijd van 72 maanden. Het is daarmee één van de langst lopende private lease contracten.

Deze auto is in ieder geval van veel luxe voorzien. Hij beschikt over elektrische ramen voor, cruisecontrol, een multifunctioneel stuurwiel en airco. Indien je meer dan 8 schadevrije jaren, betaal je hier maandelijks slechts 218 euro voor!


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
8
Fiat 500 via YourLease
 • Prijs: € 228 per maand
 • kilometers: max. 5000 kilometers per jaar


Ben je een grote liefhebber van de Fiat 500? Dan is het goed om te weten dat je deze goedkoop via YourLease kunt leasen. Dit begint bij een bedrag vanaf!

Voor dit bedrag krijg je een gebruikte Fiat 500. Deze auto is van veel opties voorzien en heeft een beperkt aantal kilometers gereden. In combinatie met een looptijd van 48 maanden, 8 schadevrije jaren en max. kom je uit op een maandelijks leasebedrag van 228 euro.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
9
Mitsubishi Space Star via ANWB
 • Price: € 259 per month
 • kilometers: maximaal 5.000 kilometers per jaar.


Goedkoop een Mitsubishi Space Star leasen doe je bij ANWB. Bij deze grote instantie kun je voor een bedrag vanaf deze betrouwbare stadsauto private leasen.

Belangrijk voordeel: dit betreft een gloednieuwe Mitsubishi Space Star. Bij ANWB heb je bovendien de mogelijkheid om deze auto naar wens samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld uit meerdere motorvarianten en kleuren kiezen. Indien je voor een looptijd van 72 maanden gaat, ligt het bedrag op slechts 259 euro per maand. Dit is overigens berekend op.


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
10
Fiat Panda via ANWB
 • Prijs: € 259 per maand
 • Lease: maximaal 5.000 km per jaar


Wil je graag een gloednieuwe Fiat Panda leasen? En wil je dit zo goedkoop mogelijk doen? Dan ben je hiervoor bij ANWB aan het juiste adres. Je kunt deze nieuwe Fiat Panda rijden voor een bedrag van slechts 259 euro per maand.

 

Ook hierbij heb je de mogelijkheid om de auto naar wens samen te stellen. Je kunt uit meerdere uitvoeringen, kleuren, looptijden, opties en kilometers per jaar kiezen. Ga je voor een looptijd van 72 maanden? Dan betaal je maandelijks 259 euro.

 

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

De top 10 goedkoopste elektrische private lease

Wil je het liefste een elektrische auto rijden? Gezien de huidige prijzen én duurzaamheid is dat goed voor te stellen. Wel moet je er rekening mee houden dat je voor deze auto’s fors meer geld moet betalen. De top 10 goedkoopste elektrische private lease auto’s vind je hieronder:

 1. Smart Fortwo EQ via Just Lease
 2. Dacia Spring via YourLease
 3. Renault Twingo EV via ANWB
 4. Smart Fortwo cabrio EQ via Just Lease
 5. Fiat 500e via Ikrij.nl
 6. Renault Zoe via Arval
 7. Peugeot e-208 via YourLease
 8. Opel Corsa-e via YourLease
 9. Peugeot e-2008 via Ikrij.nl
 10. Nissan Leaf via YourLease
1
Smart Fortwo EQ via Just Lease
 • Prijs: € 301 per maand
 • kilometer: maximaal 12.000 kilometer per jaar rijden


De Smart Fortwo EQ is voor een bedrag vanaf te private leasen. Je doet dit bij Just Lease, waarbij je een contract voor 60 maanden aangaat. Je kunt vervolgens.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
2
Dacia Spring via YourLease
 • Prijs: € 339 per maand
 • kilometer: maximaal 5.000 kilometer per jaar


De Dacia Spring is voor een bedrag vanaf bij YourLease te leasen. Bij deze leasemaatschappij ga je een contract voor 60 maanden aan. Je moet hierbij wel rekening houden met. Het gaat hierbij overigens om een gloednieuwe auto!We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
3
Renault Twingo EV via ANWB
 • Prijs: € 344
 • kilometers: maximaal 5.000 kilometers per jaar.


De Renault Twingo EV lease je goedkoop via ANWB. Voor deze private lease elektrische auto betaal je maandelijks. Het is wel zo dat je deze auto naar wens samen kunt stellen. Kies je voor een luxere uitvoering? Dan stijgt het leasebedrag per maand fors. Dit leasebedrag is gebaseerd op een contract van 72 maanden.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
4
Smart Fortwo Cabrio EQ
 • Prijs: € 359 per maand
 •  kilometrage: De kilometrage is 12.000 kilometer per jaar.


Heb je altijd al een cabriolet willen hebben? Met de Smart Fortwo Cabrio EQ kun je deze droom uit laten komen. Deze compacte elektrische cabriolet lease je al voor. Dit doe je bij Just Lease, waarbij je een contract voor 60 maanden afsluit.

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
5
Fiat 500e via Ikrij.nl
 • Prijs: € 399 per maand
 • kilometer: Hierbij ben je in staat om maximaal 5.000 kilometer per jaar te rijden.


Vind je de Fiat 500 ook zo’n leuke auto? De elektrische variant hiervan lease je voor slechts bij Ikrij.nl. Bij deze leasemaatschappij ga je een contract voor 60 maanden aan.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
6
Renault Zoe via Arval
 • Prijs: € 399 per maand
 • kilometrage: kilometrage van 5.000 kilometers per jaar.


Bij Arval kun je een occasion Renault Zoe leasen. Je betaalt hier slechts voor, waardoor het één van de goedkopere opties is. Wel is het een feit dat je een tweedehands auto krijgt. Dit contract sluit je overigens af voor 36 maanden met een maximum.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
7
Peugeot e-208 via YourLease
 • Prijs: € 419 per maand
 •  kilometer: 5.000 km per jaar rijden


Wil je een compacte elektrische auto leasen? Dan kom je al snel bij de Peugeot e-208 uit. Deze nieuwe elektrische auto lease je voor een bedrag van. In dit geval sluit je een contract voor 60 maanden bij YourLease af. Je kunt met deze elektrische auto vervolgens.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
8
Opel Corsa-e via YourLease
 • Prijs: € 429 per maand
 • kilometers: 5.000 kilometers per jaar


Elektrisch leasen doe je optimaal bij YourLease. Deze leasemaatschappij biedt de Opel Corsa-e namelijk voor een bedrag van aan. Je geniet hierbij van een looptijd van 72 maanden. Het leasen van een elektrische auto is met de Opel Corsa-e in ieder geval erg interessant. Mede door de relatief forse actieradius.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
9
Peugeot e-2008
 • Prijs: € 447
 • kilometrage: De kilometrage is daarbij 10.000 kilometer per jaar


Wil je een iets grotere elektrische auto private leasen? Dan sluit de Peugeot e-2008 perfect op je wensen aan. Deze relatief grote auto private lease je voor een bedrag vanaf. Je sluit hiervoor bij Ikrij.nl een contract voor 60 maanden af.We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
10
Nissan Leaf via YourLease
 • Prijs: € 459 per maand
 • kilometers: Je mag hierbij 5.000 elektrische kilometers per jaar rijden.


Tot slot kun je ook de elektrische Nissan Leaf private leasen. Voor deze auto betaal je een bedrag van. Dat dit bedrag relatief fors is, heeft onder meer met de lange actieradius te maken. Dit contact sluit je bij YourLease af voor een periode van 60 maanden.

We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.
Hoe vind je de beste private lease deal?

Wil je graag een auto privé leasen? Dan is het aan te raden om voor één van bovenstaande auto’s te kiezen. Je geniet van vaste maandelijkse kosten en deze kosten vallen ook nog eens laag uit. Je hebt bovendien de keuze uit verschillende modellen en verschillende leasemaatschappijen.

Maar, hoe vind je nou de beste private lease aanbieding? Let daarvoor heel goed op onderstaande punten.

Soort auto

Ten eerste moet je goed naar het soort auto kijken. Wil je een auto met het formaat van een Seat Mii? Of wil je juist een iets grotere auto hebben? Het is belangrijk om over het gewenste gebruik na te denken. Alleen op basis daarvan kun je bepalen wat het juiste soort auto voor jou is.

Benzine of elektrisch

Wil je voor één van de elektrische auto’s gaan? Of kies je liever voor een auto die op benzine rijdt? Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen:

 • Benzine. Met een benzine private lease auto geniet je van lage maandelijkse kosten. De onzekere restwaarde komt bovendien voor de rekening van de leasemaatschappij.
 • Elektrisch. Elektrisch rijden is absoluut van deze tijd. Wel moet je rekening houden met hogere maandelijkse kosten. Tevens is het een feit dat je nog extra kosten moet maken. Je hebt bijvoorbeeld een laadpaal bij je woning nodig.

Welke brandstof spreekt je het meeste aan? Probeer dit volledig af te stemmen op je eigen voorkeuren. En kijk ook goed naar de voordelen en nadelen van elektrisch rijden. Elektrisch rijden is zeker interessant, maar is niet 100% perfect.

Nieuwe auto of occasion

Het is ook belangrijk om goed naar de leeftijd van de auto te kijken. Wil je een compleet nieuwe auto private leasen? Door de hogere aanschafprijs heb je dan met een hoger maandbedrag te maken.

Als je het zo goedkoop mogelijk wilt houden, is een occasion leasen de beste optie. Bij deze auto’s is de kop er net vanaf, waardoor de auto’s veel goedkoper aangeboden worden. Overigens zijn deze auto’s net zo betrouwbaar als een nieuwe auto.

Uitvoering

Bij een auto moet je ook goed naar de uitvoering kijken. Let hierbij op onder meer de motor, het uitrustingsniveau, bijkomende opties en andere belangrijke zaken.

Kies je voor een auto die luxe uitgerust is? Dan betaal je hier hoger bedrag per maand voor. Kies je voor een auto met basic uitrusting? Dan weet je het maandelijkse leasebedrag lekker laag te houden.

Looptijd

Je moet niet alleen naar de auto kijken, maar ook naar het contract zelf. Eén van de belangrijkste variabelen hierbij is de looptijd.

De looptijd moet je afstemmen op je wensen. Wil je de auto slechts tijdelijk rijden? Dan is een short lease contract de beste optie. Wil je juist lang van de auto gebruikmaken? Dan kies je beter voor een langere looptijd.

Een langere looptijd brengt een belangrijk voordeel met zich mee: een lagere prijs per maand.

Let wel goed op een eventuele opzegtermijn. Ga sowieso goed na of het mogelijk is om het contract tussentijds op te zeggen.

Kilometrage

Niet alleen de looptijd is van belang, maar ook de kilometrage. Ga goed na hoeveel kilometer je per jaar maximaal mag rijden. Des te hoger dit kilometrage ligt, des te duurder het private lease contract uitvalt.

Bepaal daarom goed hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Of wilt gaan rijden. Op basis daarvan kun je het juiste kilometrage selecteren. Kies je voor een hoger kilometrage? Dan moet je wel met een flinke stijging van het maandbedrag rekening houden.

Voorwaarden

Wil je een private lease auto contract afsluiten? Let dan heel goed op de voorwaarden die gesteld worden. Ga bijvoorbeeld goed na of je de auto tussentijds in kunt leveren.

Ga ook goed na wat er gebeurt als je schade rijdt. Moet je dan een eigen risico betalen? En mag je zelf bepalen waar de auto gerepareerd wordt? Veel leasemaatschappijen bepalen dit in ieder geval zelf.

Het is al met al belangrijk om goed de polis door te nemen. Neem ook de kleine lettertjes door. Op die manier voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.


Prijs per maand

Uiteraard moet je ook goed naar de prijs per maand kijken. Wij adviseren je hierover het volgende:

 • Staar je niet blind op de prijs per maand. De prijs per maand is zeker belangrijk, maar het is ook belangrijk dat de auto en het contract naar wens zijn.
 • Check de deals bij meerdere leasemaatschappijen. Het kan nooit kwaad om meerdere deals van meerdere leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van private leasen?


Is het aan te raden om voor een private lease auto te kiezen? Dat hangt volledig van je situatie, voorkeuren en wensen af. Neem in ieder geval goed onderstaande voor- en nadelen in je op:

Private lease car benefitsDisadvantages private lease car
Vaste kosten per maandContract is niet altijd zomaar op te zeggen
Je hoeft je spaargeld niet aan te wendenNiet de goedkoopste manier van autorijden
Je hebt een nieuwe(re) auto tot je beschikkingPrivate lease beperkt je maximale hypotheekbedrag
Weinig tot geen gedoeRelatief duur bij weinig gebruik
You can drive electricJe behoudt niet altijd je schadevrije jaren
Ideaal voor senioren

Is a private lease car interesting for you? Then look for one of the above deals. With these deals you simply drive the cheapest per month!

laat een bericht achter