Goedkoopste private lease 2023

expert_-label
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.
Home  /  Goedkoopste private lease 2023

Goedkoopste Private Lease (augustus) 2023

Danny van der Laan

Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Goedkoopste Private Lease 2023 - Benzine

Smart FourFour - Goedkoopste Private Lease Benzine
Smart ForFour - € 189
5/5

Voor € 189 rijd je al een Smart FORFOUR met een contract van 60 maanden via de leasemaatschappij ikRij.nl. 

Goedkoopste Private Lease 2023 - Elektrisch

Dacia Spring Extreme - Goedkoopste Private Lease Elektrisch Sum.nl
Dacia Spring Comfor Plus - € 303
5/5

Goedkoop elektrisch de weg op? Voor € 303 rijd je al een elektrische auto van Dacia. Namelijk de Dacia Spring Comfort.

De top 10 goedkoopste elektrische private lease

Wil je het liefste een elektrische auto rijden? Gezien de huidige prijzen én duurzaamheid is dat goed voor te stellen. Wel moet je er rekening mee houden dat je voor deze auto’s fors meer geld moet betalen. De top 10 goedkoopste elektrische private lease auto’s vind je hieronder:

Voordelig in een nieuwe auto rijden? Dat is mogelijk middels private lease. Met private lease ben je in staat om goedkoop in een nieuwe auto te rijden. Je bent bovendien van een vast maandbedrag verzekerd; je kunt je uitgaven hierdoor goed budgetteren.

Maar, wat is nou de goedkoopste private lease van 2023? En waar moet je goed op letten bij het uitkiezen van de juiste private lease deal? Je leest het allemaal in dit artikel.

🆕 Goedkoopste private lease aanbieding augustus 2023

De goedkoopste private lease aanbieding van het moment is de Smart Pure. Deze compacte stadsauto kun je voor een miniem bedrag per maand leasen bij ikRij.nl. De Skoda Citigo is met een korte looptijd te leasen bij Yourlease. 

1) 60 maanden vast : 189 euro per maand.
3) 12 maanden flex : 208 euro per maand

Je least de Smart Pure uit 2016. De leasemaatschappij ikRij.nl geeft aan dat het om een auto met bouwjaar 2016-2020 gaat. De auto’s hebben wel weinig gereden en zijn van de nodige opties voorzien.

Let wel op: de flex contracten kun je na de looptijd kosteloos opzeggen. Het is echter ook mogelijk om te blijven rijden tegen het vaste tarief. Dit tarief wordt opgebouwd aan de hand van de looptijd, het aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers per jaar. Bovengenoemde bedragen zijn op basis van meer dan 8 schadevrije jaren en maximaal 5.000 kilometers per jaar.

Hoe hebben we getest?

Bij Sum.nl hebben we een unieke testmethode ontwikkeld, waardoor je vol vertrouwen een aankoopbeslissing kunt maken

65

uur onderzoek gedaan

156

deals vergeleken

17

aanbieders vergeleken

11

reviews geanalyseerd

💰Goedkope Private Lease Aanbiedingen Vergelijken - Elektrisch & Benzine

Top 10 goedkoopste private lease auto benzine

Zoek je een auto om voordelig mee te rijden? Dan kom je al snel uit bij een privé lease deal. Je bezit de auto niet, maar je kunt er naar hartenlust mee rijden. Dit voor een laag bedrag per maand! De 10 auto’s hieronder zijn op dit moment de voordeligste privé lease deals:

Wat je voor deze private lease auto’s moet betalen? Dat hangt van meerdere factoren af. Graag laten we je hieronder kennismaken met de gemiddelde bedragen voor deze auto’s.

Brand

naming

Rating

Skoda-Citigo-private-lease

1. Skoda Citigo via YourLease

9/10

5/5
Toyota-Aygo-private-lease-1

2. Toyota Aygo via YourLease

8/10

4/5
Peugeot-108-private-lease-6

3. Peugeot 108 through YourLease

7/10

3.5/5
Citroën-C1-private-lease

4. Citroën C1 via Ikrij.nl

6/10

3/5
Volkswagen-Up-afbeelding-3

5 . Volkswagen Up! through YourLease

6/10

3/5
Kia-Picanto-private-lease-1

6 . Kia Picanto via YourLease

6/10

3/5
Opel-Karl-private-lease

7 . Opel Karl via YourLease

6/10

3/5
Fiat-500-private-lease-1

8 . Fiat 500 through YourLease

6/10

3/5
Mitsubishi-Space-Star-private-lease-5

9 . Mitsubishi Space Star via ANWB

6/10

3/5
Fiat Panda via ANWB

10 . Fiat Panda via ANWB

6/10

3/5

Top 10 Goedkoopste Private Lease Auto Benzine

Op dit moment kun je eigenlijk nog maar tussen twee brandstoffen kiezen: benzine en elektrisch. Gaat jouw voorkeur uit naar een benzineauto? Dan raden wij je één van onderstaande 10 auto’s/deals aan.

1. Skoda Citigo YourLease

Skoda-Citigo-private-lease

9.5

eindbeoordeling

Via je leasecontract kun je een Skoda Citigo leasen voor een aantrekkelijke prijs. Je krijgt een auto die al enkele jaren oud is, maar nog niet veel heeft gereden. Deze auto is onder andere uitgerust met ABS, ESP en elektrische ramen aan de voorzijde.

Bij dit leasebedrijf kun je kiezen uit verschillende looptijden. De kosten die je moet betalen hangen af van de gekozen looptijd. Dit geldt ook voor het aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt.

2. Toyota Aygo YourLease

Toyota-Aygo-private-lease-1

9.5

eindbeoordeling

Je kunt ook de compacte Toyota Aygo privé leasen via YourLease. Het is de ideale auto voor in de stad, maar ook als je niet te veel kilometers maakt. De auto is betrouwbaar, volledig uitgerust en erg voordelig. Je betaalt alleen voor deze auto bij YourLease.

Voor dit bedrag heb je een auto die slechts enkele jaren oud is. De auto is onder andere voorzien van airconditioning, elektrische ramen aan de voorzijde en centrale deurvergrendeling.

3. Peugeot 108 YourLease

Peugeot-108-private-lease-6

9.5

eindbeoordeling

Peugeot biedt ook een kleine stadsauto aan. De Peugeot 108 is via jouw lease het goedkoopst te leasen. Het is opnieuw geen gloednieuwe auto. Jouw lease geeft aan dat de auto niet ouder is dan 36 maanden.

De Peugeot 108 is in ieder geval uitgerust met veel opties. Wat dacht je van elektrische ramen aan de voorzijde en airconditioning? Ideaal. Wat ook ideaal is, is het bedrag van 208 euro per maand. Dit bedrag is gebaseerd op meer dan 8 schadevrije jaren. 

4. Citroen C1 via Ikrij.nl

Citroën-C1-private-lease

9.5

eindbeoordeling

Spreekt de Peugeot 108 je aan? Dan kun je ook eens kijken naar de Citroën C1. Dit is precies dezelfde auto, maar dan met een Citroën-logo. Je kunt deze auto leasen bij Ikrij.nl

Dit is geen gloednieuwe auto. Het aanbod hangt ook af van de exacte beschikbaarheid. Bekijk de website van ikrij.nl om te zien welke Citroën C1 je op dit moment kunt leasen.

5. Volkswagen Up! YourLease

Volkswagen-Up-afbeelding-3

9.5

eindbeoordeling

Ga je graag voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Volkswagen? Dan is het aan te raden om de Volkswagen Up! te leasen via YourLease. Je betaalt hiervoor slechts 218 euro.

Voor dit bedrag krijg je een gebruikte Volkswagen Up! van slechts enkele jaren oud. Deze auto is voorzien van airconditioning, elektrische ramen aan de voorzijde en andere fijne opties. Dus voor een bedrag van 218 euro per maand rijd je al een geweldige en betrouwbare auto. Dit bedrag is gebaseerd op meer dan 8 schadevrije jaren.

6. Kia Picanto YourLease

Volkswagen-Up-afbeelding-3

9.5

eindbeoordeling

Met deze compacte stadsauto van Kia kun je alle kanten op. Het is een ideale auto voor in de stad, maar hij is ook geschikt voor langere autoritten. Als je deze auto privé gaat leasen bij YourLease, betaal je slechts 218 euro.

Voor dit bedrag krijg je een gebruikte Volkswagen Up! die slechts enkele jaren oud is. Deze auto is voorzien van airconditioning, elektrische ramen aan de voorzijde en andere prettige opties. Dus voor een bedrag van 218 euro per maand rijd je al een uitstekende en betrouwbare auto. Dit bedrag is gebaseerd op meer dan 8 schadevrije jaren.

7. Opel Karl via YourLease

Opel-Karl-private-lease

9.5

eindbeoordeling

De Karl is op dit moment de meest compacte stadsauto in het gamma van Opel. Je kunt deze auto leasen bij YourLease voor slechts 218 euro. Je kiest daarbij voor een looptijd van 72 maanden. Dit maakt het een van de langstlopende privéleasecontracten.

 

Deze auto is in ieder geval uitgerust met veel luxe. Hij beschikt over elektrische ramen aan de voorzijde, cruise control, een multifunctioneel stuurwiel en airconditioning. Als je meer dan 8 schadevrije jaren hebt, betaal je slechts 218 euro per maand!

8. Fiat 500 YourLease

Fiat-500-private-lease-1

9.5

eindbeoordeling

Ben je een grote fan van de Fiat 500? Dan is het goed om te weten dat je deze voordelig kunt leasen via YourLease. Dit begint al vanaf een bedrag van 228.

Voor dit bedrag krijg je een gebruikte Fiat 500. Deze auto is voorzien van vele opties en heeft een beperkt aantal kilometers gereden. In combinatie met een looptijd van 48 maanden, 8 schadevrije jaren en max. 5000 kom je uit op een maandelijks leasebedrag van 228 euro.

9. Mitsubishi Space Star via ANWB

Mitsubishi-Space-Star-private-lease-5

9.5

eindbeoordeling

Je kunt bij de ANWB voordelig een Mitsubishi Space Star leasen. Bij deze grote instantie kun je voor een bedrag vanaf 259 deze betrouwbare stadsauto privé leasen.

Belangrijk voordeel: dit is een gloednieuwe Mitsubishi Space Star. Bij de ANWB heb je ook de mogelijkheid om deze auto naar eigen wens samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende motorvarianten en kleuren. Als je kiest voor een looptijd van 72 maanden, is het bedrag slechts 259 euro per maand.

10. Fiat Panda via ANWB

Fiat Panda via ANWB

9.5

eindbeoordeling

Wil je een gloednieuwe Fiat Panda leasen? En wil je dit zo voordelig mogelijk doen? Dan ben je bij de ANWB aan het juiste adres. Je kunt deze nieuwe Fiat Panda rijden voor slechts 259 euro per maand.

Je hebt ook de mogelijkheid om de auto naar wens samen te stellen. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen, kleuren, looptijden, opties en kilometers per jaar. Ga je voor een looptijd van 72 maanden? Dan betaal je 259 euro per maand.

De top 10 goedkoopste elektrische private lease

Wil je het liefste een elektrische auto rijden? Gezien de huidige prijzen én duurzaamheid is dat goed voor te stellen. Wel moet je er rekening mee houden dat je voor deze auto’s fors meer geld moet betalen. De top 10 goedkoopste elektrische private lease auto’s vind je hieronder:

Brand

naming

Rating

Smart Fortwo EQ via Just Lease

1. Smart Fortwo EQ via Just Lease

9/10

5/5
Dacia Spring via YourLease

2. Dacia Spring via YourLease

8/10

4/5
Renault Twingo EV via ANWB

3. Renault Twingo EV via ANWB

7/10

3.5/5
Smart Fortwo cabrio EQ via Just Lease

4. Smart Fortwo convertible EQ via Just Lease

6/10

3/5
Fiat 500e via Ikrij

5. Fiat 500e via Ikrij.nl

6/10

3/5
Renault Zoe via Arval

6. Renault Zoe via Arval

6/10

3/5
Peugeot e-208 via YourLease

7. Peugeot e-208 via YourLease

6/10

3/5
Opel Corsa-e via YourLease

8. Opel Corsa-e via YourLease

6/10

3/5
Peugeot e-2008 via Ikrij

9. Peugeot e-2008 via Ikrij.nl

6/10

3/5
Nissan Leaf via YourLease

10. Nissan Leaf through YourLease

6/10

3/5

1. Smart Fortwo EQ via Just Lease

Smart Fortwo EQ via Just Lease

9.5

eindbeoordeling

De Smart Fortwo EQ is privé te leasen vanaf een bedrag van 301. Dit doe je bij Just Lease, waar je een contract aangaat voor 60 maanden. 

2. Dacia Spring via YourLease

Dacia Spring via YourLease

9.5

eindbeoordeling

De Dacia Spring is te leasen voor een bedrag vanaf 339 bij YourLease. Bij dit leasebedrijf ga je een contract aan voor 60 maanden. Houd hier rekening mee. Dit is overigens een gloednieuwe auto!

3. Renault Twingo EV via ANWB

Renault Twingo EV via ANWB

9.5

eindbeoordeling

Je kunt de Renault Twingo EV voordelig leasen via de ANWB. Je betaalt maandelijks 344 voor deze privé lease elektrische auto. Het is inderdaad zo dat je deze auto naar wens kunt samenstellen. Kies je voor een luxere uitvoering? Dan stijgt het leasebedrag per maand flink. Dit leasebedrag is gebaseerd op een contract van 72 maanden.

4. Smart Fortwo Cabrio EQ

Smart Fortwo cabrio EQ via Just Lease

9.5

eindbeoordeling

Heb je altijd al een cabrio willen hebben? Met de Smart Fortwo Cabrio EQ kun je deze droom waarmaken. Je leaset deze compacte elektrische cabrio al vanaf 359. Dit doe je bij Just Lease, waar je een contract aangaat voor 60 maanden.

5. Fiat 500e via Ikrij.nl

Fiat 500e via Ikrij

9.5

eindbeoordeling

Vind je de Fiat 500 ook zo’n leuke auto? Je kunt de elektrische variant hiervan leasen voor slechts 399 bij Ikrij.nl. Bij dit leasebedrijf ga je een contract aan voor 60 maanden.

 

6. Renault Zoe via Arval

Renault Zoe via Arval

9.5

eindbeoordeling

Bij Arval kun je een gebruikte Renault Zoe leasen. Je betaalt hiervoor slechts 399, waardoor het een van de voordeligere opties is. Het is een feit dat je een gebruikte auto krijgt. Je sluit dit contract ook af voor 36.

7. Peugeot e-208 via YourLease

Peugeot e-208 via YourLease

9.5

eindbeoordeling

Wil je een compacte elektrische auto leasen? Dan kom je al snel uit bij de Peugeot e-208. Je leaset deze nieuwe elektrische auto voor een bedrag van 419. In dit geval sluit je een contract af van 60 maanden bij YourLease. Daarna kun je gebruik maken van deze elektrische auto.

8. Opel Corsa-e via YourLease

Opel Corsa-e via YourLease

9.5

eindbeoordeling

Elektrisch leasen is optimaal bij YourLease. Dit leasebedrijf biedt de Opel Corsa-e aan voor een bedrag van 429. Je profiteert van een looptijd van 72 maanden. Het leasen van een elektrische auto is in ieder geval zeer interessant met de Opel Corsa-e. Mede door de relatief grote actieradius.

9. Peugeot e-2008

Peugeot e-2008 via Ikrij

9.5

eindbeoordeling

Wil je privé een wat grotere elektrische auto leasen? Dan voldoet de Peugeot e-2008 perfect aan jouw wensen. Je kunt deze relatief grote auto privé leasen voor een bedrag vanaf 447. Je gaat een contract aan voor 60 maanden bij Ikrij.nl.

10. Nissan Leaf through YourLease

Nissan Leaf via YourLease

9.5

eindbeoordeling

Tot slot kun je ook de elektrische Nissan Leaf privé leasen. Voor deze auto betaal je een bedrag van 459. Dat dit bedrag relatief groot is, komt deels door de lange actieradius. Je sluit dit contract af met YourLease voor een periode van 60 maanden.

Hoe vind je de beste private lease deal?

Wil je graag een auto privé leasen? Dan is het aan te raden om voor één van bovenstaande auto’s te kiezen. Je geniet van vaste maandelijkse kosten en deze kosten vallen ook nog eens laag uit. Je hebt bovendien de keuze uit verschillende modellen en verschillende leasemaatschappijen.

Maar, hoe vind je nou de beste private lease aanbieding? Let daarvoor heel goed op onderstaande punten.

Soort auto

Ten eerste moet je goed naar het soort auto kijken. Wil je een auto met het formaat van een Seat Mii? Of wil je juist een iets grotere auto hebben? Het is belangrijk om over het gewenste gebruik na te denken. Alleen op basis daarvan kun je bepalen wat het juiste soort auto voor jou is.

Benzine of elektrisch

Wil je voor één van de elektrische auto’s gaan? Of kies je liever voor een auto die op benzine rijdt? Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen:

  • Benzine. Met een benzine private lease auto geniet je van lage maandelijkse kosten. De onzekere restwaarde komt bovendien voor de rekening van de leasemaatschappij.
  • Elektrisch. Elektrisch rijden is absoluut van deze tijd. Wel moet je rekening houden met hogere maandelijkse kosten. Tevens is het een feit dat je nog extra kosten moet maken. Je hebt bijvoorbeeld een laadpaal bij je woning nodig.

Welke brandstof spreekt je het meeste aan? Probeer dit volledig af te stemmen op je eigen voorkeuren. En kijk ook goed naar de voordelen en nadelen van elektrisch rijden. Elektrisch rijden is zeker interessant, maar is niet 100% perfect.

Nieuwe auto of occasion

Het is ook belangrijk om goed naar de leeftijd van de auto te kijken. Wil je een compleet nieuwe auto private leasen? Door de hogere aanschafprijs heb je dan met een hoger maandbedrag te maken.

Als je het zo goedkoop mogelijk wilt houden, is een occasion leasen de beste optie. Bij deze auto’s is de kop er net vanaf, waardoor de auto’s veel goedkoper aangeboden worden. Overigens zijn deze auto’s net zo betrouwbaar als een nieuwe auto.

Uitvoering

Bij een auto moet je ook goed naar de uitvoering kijken. Let hierbij op onder meer de motor, het uitrustingsniveau, bijkomende opties en andere belangrijke zaken.

Kies je voor een auto die luxe uitgerust is? Dan betaal je hier hoger bedrag per maand voor. Kies je voor een auto met basic uitrusting? Dan weet je het maandelijkse leasebedrag lekker laag te houden.

Looptijd

Je moet niet alleen naar de auto kijken, maar ook naar het contract zelf. Eén van de belangrijkste variabelen hierbij is de looptijd.

De looptijd moet je afstemmen op je wensen. Wil je de auto slechts tijdelijk rijden? Dan is een short lease contract de beste optie. Wil je juist lang van de auto gebruikmaken? Dan kies je beter voor een langere looptijd.

Een langere looptijd brengt een belangrijk voordeel met zich mee: een lagere prijs per maand.

Let wel goed op een eventuele opzegtermijn. Ga sowieso goed na of het mogelijk is om het contract tussentijds op te zeggen.

Kilometrage

Niet alleen de looptijd is van belang, maar ook de kilometrage. Ga goed na hoeveel kilometer je per jaar maximaal mag rijden. Des te hoger dit kilometrage ligt, des te duurder het private lease contract uitvalt.

Bepaal daarom goed hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Of wilt gaan rijden. Op basis daarvan kun je het juiste kilometrage selecteren. Kies je voor een hoger kilometrage? Dan moet je wel met een flinke stijging van het maandbedrag rekening houden.

Voorwaarden

Wil je een private lease auto contract afsluiten? Let dan heel goed op de voorwaarden die gesteld worden. Ga bijvoorbeeld goed na of je de auto tussentijds in kunt leveren.

Ga ook goed na wat er gebeurt als je schade rijdt. Moet je dan een eigen risico betalen? En mag je zelf bepalen waar de auto gerepareerd wordt? Veel leasemaatschappijen bepalen dit in ieder geval zelf.

Het is al met al belangrijk om goed de polis door te nemen. Neem ook de kleine lettertjes door. Op die manier voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Prijs per maand

Uiteraard moet je ook goed naar de prijs per maand kijken. Wij adviseren je hierover het volgende:

  • Staar je niet blind op de prijs per maand. De prijs per maand is zeker belangrijk, maar het is ook belangrijk dat de auto en het contract naar wens zijn.
  • Check de deals bij meerdere leasemaatschappijen. Het kan nooit kwaad om meerdere deals van meerdere leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van private leasen?

Is het aan te raden om voor een private lease auto te kiezen? Dat hangt volledig van je situatie, voorkeuren en wensen af. Neem in ieder geval goed onderstaande voor- en nadelen in je op:

Voordelen Private lease auto

Nadelen private lease auto

Over Auteur
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.
Over Auteur
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Dit vind je misschien ook leuk

Objectief. Volledig. Leuk.

We zijn een divers en gepassioneerd team die dagelijks werken aan de meest uitgebreide reviews over verschillende onderwerpen