Beste Kolfapparaat 2023. Vergelijk 11 beste borstkolven

expert_-label
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.
Home  /  Beste Kolfapparaat 2023. Vergelijk 11 beste borstkolven

11 beste borstkolven van 2023

Danny van der Laan

Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Sum Review: Beste Kolfapparaat van 2023

Beste enkele elektrische borstkolf: Philips Avent SCF395/11
5/5
Wij zijn van mening dat de Philips Avent SCF395/11 de beste enkele elektrische borstkolf is. Met deze borstkolf ben je in staat om één borst perfect te kolven. Dit doe je op een snelle, comfortabele en fijne manier. Dat is onder meer te danken aan het feit dat het siliconen kussen zich aan je tepel aanpast. De kolf is hierdoor geschikt voor maar liefst 99,98% van alle tepelmaten.
Wij zijn van mening dat de Philips Avent SCF395/11 de beste enkele elektrische borstkolf is. Met deze borstkolf ben je in staat om één borst perfect te kolven. Dit doe je op een snelle, comfortabele en fijne manier. Dat is onder meer te danken aan het feit dat het siliconen kussen zich aan je tepel aanpast. De kolf is hierdoor geschikt voor maar liefst 99,98% van alle tepelmaten.
Dankzij de Natural Motion technologie werkt deze kolf razendsnel. Je geniet van een snelle kolfbeurt, maar ook nog van een flinke afgifte van melk. Daarbij geniet je ook nog eens van een stille motor. Doordat de motor zo stil is, ben je met deze borstkolf in staat om enigszins discreet te kolven. De Philips Avent SCF395/11 is ook nog geheel naar wens in te stellen. Zo heb je de keuze uit maar liefst 24 verschillende instellingen. Nadat je met veel plezier je borst gekolfd hebt, is deze elektrische borstkolf ook nog makkelijk te reinigen. Bij aanschaf krijg je bovendien alle toebehoren meegeleverd.

Elektrische borstkolf, handkolf of toch een handsfree kolf? In dit artikel vind je alle informatie om de juiste keuze te maken.

Borstvoeding is één van de beste voedingsvormen voor je kind. De voeding bevat de juiste stoffen en je bouwt hiermee ook nog een band op met het nieuwste lid van je familie. Het is echter zo dat je niet altijd ter plekke borstvoeding kunt geven. Juist op die momenten komt een goede borstkolf maar al te goed van pas.

Wat de beste borstkolf is, hangt onder meer van je levensstijl af. Ook spelen je persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Feit is dat in ieder geval een paar merken tot de top van de markt behoren. Daar lees je hieronder meer over.

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste borstkolf te selecteren. Hetgeen wij in dit artikel bespreken, vind je in onderstaande lijst:

 • Een toelichting over de verschillende soorten borstkolven
 • De beste borstkolven van dit moment
 • Het belang van een (goede) borstkolf
 • Tips voor het gebruiken van een borstkolf

Heb je een borstkolf nodig?

Het is geen vast gegeven dat je voor een borstkolf moet kiezen. Er zijn immers voldoende ouders die hier niet voor kiezen. Toch is het zo dat je in veel situaties baat hebt bij een goede borstkolf.

Wil je bijvoorbeeld buitenhuis werken, nadat je baby geboren is? Dan biedt een borstkolf al uitkomst. Dit is ook het geval als je mogelijk na de geboorte een paar dagen ergens naar toe moet. Of als je niet continu bij je baby kunt zijn.

Kun je wel 24/7 in de buurt van je baby zijn? Dan lijkt het belang van een goede borstkolf iets minder groot te zijn. Wij raden je in ieder geval in de volgende situaties een borstkolf aan:

 • Als de planning uitwijst dat je regelmatig weg bent van je baby. Dit kan door een vakantie/reis komen, maar uiteraard door zakelijke verplichtingen.
 • Als je je melkvoorraad op peil wilt houden
 • Als je medicijnen slikt die niet veilig voor de borstvoeding zijn
 • Als je een kleine hoeveelheid merk levert
 • Als je de voorkeur aan afgekolfde babymelk voor je baby geeft
 • Als je baby niet wil of kan drinken

Wordt een borstkolf vergoed door de verzekeraar?

Als je een borstkolf nodig hebt, is het goed mogelijk dat je hiervoor een vergoeding krijgt. Dit is wel van de zorgverzekeringsmaatschappij afhankelijk, evenals van de dekking waar je voor gekozen hebt.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Neem dan tijdig contact op met je zorgverzekeraar. Leg je situatie en vraag voor en wacht het antwoord af. Blijkt hieruit dat je het niet vergoed krijgt? Dan is het wellicht interessant om voor het komende jaar over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Ook hierbij geldt echter weer dat dit per situatie verschillend is.

Tussen welke soorten borstkolven kun je kiezen?

Heb je de wens om gebruik te maken van een borstkolf? Indien je deze wens hebt, is het allereerst zaak om je persoonlijke voorkeuren op een rijtje te zetten. Aan de hand van je voorkeuren kun je vervolgens op zoek naar de beste borstkolf.

Het is hierbij goed om te weten dat je uit meerdere soorten borstkolven kunt kiezen. De vijf meest voorkomende varianten bespreken we hieronder.

Borstkolven van ziekenhuis-kwaliteit

Dit zijn eigenlijk de niet-gangbare borstkolven. Deze borstkolven zijn van krachtige motoren voorzien, waardoor ze een grote hoeveelheid melk per minuut kunnen zuigen. Deze pompen zijn over het algemeen ook nog stil en zijn behoorlijk fors van omvang. Mede daardoor is dit niet een soort borstkolf dat je op een handige manier thuis kunt gebruiken.

Door wie deze borstkolven dan wel gebruikt worden? Door bijvoorbeeld mensen die hier een medische reden voor hebben. Uiteraard worden dergelijke borstkolven ook in het ziekenhuis gebruikt. Deze borstkolven worden in veel situaties niet gekocht, maar gehuurd. Op zich logisch kijkende naar het prijskaartje. Voor een dergelijke borstkolf betaal je al snel meer dan 1.000 euro.

Elektrische borstkolven

Elektrische borstkolven werken volledig elektrisch. Dit betekent dat je in principe zelf niks hoeft te doen. Het enige dat je bij deze borstkolven kunt doen, is ze naar wens in te stellen. Je kunt veelal de zuigkracht en de snelheid geheel naar wens instellen.

Elektrische borstkolven werken volledig elektrisch. Dit betekent dat je in principe zelf niks hoeft te doen. Het enige dat je bij deze borstkolven kunt doen, is ze naar wens in te stellen. Je kunt veelal de zuigkracht en de snelheid geheel naar wens instellen.

De elektrische borstkolven worden veelal met meerdere toebehoren geleverd. Je kunt hierbij denken aan een draagtas en een koelelement. In dit koelelement kun je de melk op de gewenste manier bewaren.

Wil je een elektrische borstkolf aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit twee varianten kunt kiezen. Je kunt voor een enkele borstkolf kiezen, maar ook voor een dubbele borstkolf. Verderop in dit artikel komen we hier nog graag nader op terug.

Handsfree borstkolven

De handsfree borstkolven zijn compacte borstkolven. Deze borstkolven kun je in je beha dragen, waardoor je ze in principe niet met je hand vast hoeft te houden.

Daar komt de benaming ‘handsfree’ dan ook vandaan. Deze borstkolven worden overigens ook wel draagbare borstkolven genoemd.

De samenstelling van zo’n handsfree borstkolf is uniek te noemen. Deze borstkolven zijn klein uitgevoerd, maar beschikken wel over alle benodigde onderdelen. De motor, de batterij en de opvangbak voor de melk zitten keurig in elkaar verwerkt. Bij een handsfree elektrische borstkolf hoef je hierdoor geen rekening te houden met slangen of opvangflessen.

Bijkomend voordeel: dit is een vrij concrete vorm van een borstkolf. Zo’n borstkolf kun je prima in openbare gelegenheden gebruiken. Vrijwel niemand heeft door dat je op dat moment je borsten aan het kolven bent. Ook is het bij sommige handsfree borstkolven mogelijk om in meerdere houdingen te kolven. Handig!

Compacte borstkolven

Compacte borstkolven vormen een combinatie van bovengenoemde twee varianten. Deze borstkolf is ook klein, maar is wel groter dan de handsfree borstkolven. Bij deze borstkolf heb je ook een opvangbeker of opvangfles nodig om de melk op te kunnen vangen.

De compacte borstkolven bieden absoluut voordelen. Zo is het makkelijk om deze borstkolven overal mee naar toe te nemen. De borstkolven zijn bovendien veelal gebruiksvriendelijk en wegen niet al te veel.

Met deze borstkolf is het niet mogelijk om al te discreet je borsten te kolven. Bij een compacte borstkolf zie je namelijk duidelijk dat je aan het kolven bent. Bij de hierboven besproken handsfree borstkolf is dat dus niet het geval.

Handkolven

Tot slot kun je ook nog voor handkolven kiezen. Bij deze borstkolven moet je een drukkende beweging met je hand maken, waarmee je zuigkracht creëert. Op die manier ben je in staat om de melk uit je borsten te pompen.

Van de handkolven bestaan eveneens meerdere varianten. Zo bestaan er varianten die je met slechts één hand kunt bedienen. Er zijn bestaan echter ook varianten waar je twee handen voor nodig hebt. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Met een handkolf geniet je absoluut van meerdere voordelen. Zo zijn deze kolven erg stil in gebruik, met name doordat ze geen motor hebben. Ook zijn de handkolven erg klein uitgevoerd. Je kunt de afmetingen vergelijken met de afmetingen van een opvangfles.

Hoe is een borstkolf opgebouwd?

Elke borstkolf bestaat uit een paar essentiële onderdelen:

 • Borstschilden :– Dit zijn de schilden die je op je borst(en) moet leggen. Deze schilden zijn in meerdere maten te verkrijgen, waardoor je ze perfect op je cupmaat af kunt stemmen.
 • Een stroombron :– Bij een handkolf gaat het hierbij om je eigen hand(en), maar bij een elektrische kolf om bijvoorbeeld netstroom of oplaadbare batterijen.
 • Een opvangfles of zak :– De melk die gekolfd wordt, wordt in een opvangfles, -zak of –beker opgevangen. Om wat voor onderdeel het precies gaat, is per borstkolf verschillend.

Handkolf of elektrische borstkolf: wat is de beste keuze?

Het is voor ons niet mogelijk om een keuze tussen beide varianten te maken. Net zoals bij veel andere producten voor je kleine wonder is dit volledig aan jou om te bepalen. Beide apparaten brengen in ieder geval voor- en nadelen met zich mee.

Heb je de wens om regelmatig te kolven? Dan is het aan te raden om voor een elektrische borstkolf te kiezen. Zo’n variant biedt toch wel het nodige gemak, mede doordat je zelf niks hoeft te doen. Wel is het zo dat je deze borstkolf veelal op een stopcontact aan moet sluiten. Heb je geen beschikking over een stopcontact? Dan is het beter om voor een handkolf te kiezen.

Vind je het niet om met je hand drukkende bewegingen te maken? Dan sluit een handkolf prima op je wensen aan. Zo’n borstkolf vraagt enigszins iets van je, maar is in bepaalde situaties ideaal. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een avondje uit gaat. Een handkolf neem je namelijk véél makkelijker mee. Ook als je op vakantie gaat, lijkt een handkolf daardoor praktischer te zijn.

Weet je nog niet of een borstkolf wel iets voor jou is? Dan lijkt de keuze voor een handkolf ook de betere keuze te zijn. De handmatige varianten zijn namelijk (een stuk) goedkoper dan de elektrische varianten.

Aan de hand van deze criteria kun je ongetwijfeld de juiste keuze maken. Wil je hier nog meer toelichting over? Of wil je direct weten wat de beste borstkolven van dit moment zijn? Daarvoor verwijzen wij je graag naar het restant van dit artikel.

When is the best time to start expressing breast milk?

Onderzoek wijst uit dat je het beste 4 weken na de geboorte kunt starten met korven. Heeft je baby echter moeite met borstvoeding? Dan kun je eventueel eerder beginnen met het kolven van de melk. Treed hierover in overleg met een specialist.

Het advies is om vervolgens na het ontbijt te kolven. Dit is bij veel vrouwen het moment dat de borsten vol aanvoelen. Maar, dit kan wel per vrouw verschillen. Het ligt er ook maar net aan wat je zelf prettig vindt. En op welke momenten op de dag je tijd hebt om te kolven.

Hoe lang je vervolgens borstvoeding geeft, is aan jezelf. Dit hangt enerzijds van je eigen wens af, maar anderzijds ook van je baby. Blijft je baby dol op borstvoeding? Dan kun je geruime tijd gebruikmaken van de borstkolf.

Het belangrijkste is om de gehele situatie af te stemmen op je kind. Heeft je kind behoefte aan moedermelk? Blijf dan je borsten kolven met één van de beste

borstkolven. Blijkt na enige tijd dat je kind niet meer zo afhankelijk van de borstvoeding is? Dan kun je het langzaamaan afschalen en overstappen op vaste voeding.

Hoe hebben we getest?

Bij Sum.nl hebben we een unieke testmethode ontwikkeld, waardoor je vol vertrouwen een aankoopbeslissing kunt maken

6

uur onderzoek gedaan

4

producten vergeleken

17

aanbieders vergeleken

11

reviews geanalyseerd

Wat is de beste borstkolf?

Het is nu de hoogste tijd om naar de beste borstkolven te kijken. Onze specialisten hebben veel borstkolven aan een keuring onderworpen. Hierdoor zijn wij in staat geweest om de 11 beste borstkolven aan te wijzen. Over deze 11 beste borstkolven vertellen we je hieronder graag alles:

Brand

naming

Rating

Beste enkele elektrische borstkolf: Philips Avent SCF395/11

beste enkele elektrische borstkolf

10/10

5/5

Philips Avent SCF397/11

beste dubbele elektrische borstkolf

8/10

4/5

Elvie Pump Double

beste borstkolf voor op werk

7/10

3.5/5

Medela Freestyle Hands-Free

beste handsfree borstkolf

6/10

3/5

Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

beste goedkope handsfree borstkolf

6/10

3/5

Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

nog goedkopere handsfree borstkolf

6/10

3/5

Philips Avent SCF398/11

beste elektrische borstkolf met hoge zuigkracht

6/10

3/5

Philips Avent SCF430/10

beste handkolf

6/10

3/5

Elvie – Manuele borstkolf – Curve

beste eenvoudige borstkolf

6/10

3/5

Medela Freestyle Flex Borstkolf

beste draagbare borstkolf

6/10

3/5

BYER Handmatige Draagbare Borstkolf

beste goedkope borstkolf

6/10

3/5

1. Beste enkele elektrische borstkolf: Philips Avent SCF395/11

4.3

eindbeoordeling
4.5/5
Aandrijving
4.1/5
inhoud fles
Tech-online.com
€ 950.99
Tech-online.com
€ 950.99
Tech-online.com
€ 980.00
Tech-online.com
€ 950.99
Tech-online.com
€ 1050.00
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Natural Motion technologie zorgt voor de hoogste afgifte van melk
 • Zacht en comfortabel voor je borsten

Wat onze experts zeggen:

Wij zijn van mening dat de Philips Avent SCF395/11 de beste enkele elektrische borstkolf is. Met deze borstkolf ben je in staat om één borst perfect te kolven. Dit doe je op een snelle, comfortabele en fijne manier. Dat is onder meer te danken aan het feit dat het siliconen kussen zich aan je tepel aanpast. De kolf is hierdoor geschikt voor maar liefst 99,98% van alle tepelmaten. Dankzij de Natural Motion technologie werkt deze kolf razendsnel. Je geniet van een snelle kolfbeurt, maar ook nog van een flinke afgifte van melk. Daarbij geniet je ook nog eens van een stille motor. Doordat de motor zo stil is, ben je met deze borstkolf in staat om enigszins discreet te kolven. De Philips Avent SCF395/11 is ook nog geheel naar wens in te stellen. Zo heb je de keuze uit maar liefst 24 verschillende instellingen. Nadat je met veel plezier je borst gekolfd hebt, is deze elektrische borstkolf ook nog makkelijk te reinigen. Bij aanschaf krijg je bovendien alle toebehoren meegeleverd.

2. Beste dubbele elektrische borstkolf: Philips Avent SCF397/11

4.4

eindbeoordeling
4.4/5
Aandrijving
4.4/5
inhoud fles
 • Geheel naar wens in te stellen
 • Vormt zich volledig naar je tepel
 • Discreet, snel en geluidsstil kolven

Wat onze experts zeggen:

Ben je op zoek naar een dubbele elektrische borstkolf? Dan is de Philips Avent SCF397/11 absoluut de beste keuze. Deze borstkolf kun je eigenlijk als de grotere broer van bovenstaande variant zien. Daar waar bovenstaande variant slechts één kolf heeft, beschikt deze variant over een dubbele kolf.

Dankzij de dubbele kolf kun je nog sneller melk kolven. Dit komt overigens ook door de gebruikte technologieën. De Philips Avent SCF397/11 is hierdoor in staat om razendsnel te kolven. Je geniet hiermee van meer melk in minder tijd. Je hebt bovendien de keuze uit 8 stimulatiestanden, evenals uit 16 kolfstanden. Hiermee creëer je altijd de beste persoonlijke ervaring.

De siliconen kussens zijn in staat om lichtjes mee te buigen. Dit betekent dat deze dubbele elektrische borstkolf zich aan jouw tepels aan kan passen. Philips geeft zelf aan dat deze borstkolven voor 99,98% van de tepels geschikt zijn.

Voordelen

Nadelen

3. Beste borstkolf voor op werk: Elvie Pump Double

4.0

eindbeoordeling
4.0/5
Aandrijving
4.0/5
Inhoud fles
 • Werkt geheel handsfree
 • Erg geluidsstil
 • Geen netstroom nodig

Wat onze experts zeggen:

Wil je graag ook op je werk je borsten kunnen kolven? Dan wil je dit ongetwijfeld op een discrete manier doen. Ook is het wenselijk dat je je borsten zo snel mogelijk kunt kolven. Aan de hand van deze criteria zijn wij bij de Elvie Pump Double uitgekomen. Dit is volgens ons de beste borstkolf voor op werk.

Dit is onder meer te danken aan de vormgeving. Dit betreft een dubbele handsfree borstkolf. Dat deze borstkolf handsfree is, betekent dat je je handen niet nodig hebt tijdens het kolven. Tijdens het kolven kun je hierdoor ‘gewoon’ doorwerken. Daar is je baas ongetwijfeld blij mee.

Het unieke van de Elive Pump Double is de bediening op afstand. Je kunt met de Elvie app de borstkolf op afstand bedienen en ook inzicht krijgen in de huidige kolfsessie. Bovendien is deze dubbele borstkolf makkelijk in je voedingsbeha te plaatsen. Je collega’s hebben hierdoor eigenlijk niet door dat je aan het kolven bent.

Voordelen

Nadelen

4. Beste handsfree borstkolf: Medela Freestyle Hands-Free

5.0

eindbeoordeling
5/5
Aandrijving
5/5
Inhoud fles
 • Werkt volledig handsfree
 • Kolfsessie inzichtelijk via de app
 • Snelle kolving (dubbele borstkolf)

Wat onze experts zeggen:

De Medela Freestyle Hands-Free is naar onze mening de beste handsfree borstkolf. Deze borstkolf stop je in je voedingsbeha, waarna je de rest aan de borstkolf zelf overlaat. Dit betreft een dubbele elektrische borstkolf, waardoor de borstkolf binnen mum van tijd veel melk kolft’.

Daarbij ben je van het nodige gemak verzekerd. Deze borstkolf wordt bijvoorbeeld bijgestaan met een speciale app. Via deze app krijg je perfect inzicht in de huidige kolfsessie. Overigens kun je deze borstkolf overal gebruiken, zolang de accu volgeladen is. 

Het is wel zaak om opvangcups aan deze handsfree borstkolf te koppelen. Daarvoor kun je gelukkig gebruikmaken van een klein tasje of je broekzak. De werking van deze borstkolf is in ieder geval volledig automatisch! Bij aanschaf krijg je 4 borstschilden meegeleverd. Het is vervolgens mogelijk om de Medela Freestyle Hands-Free geheel naar wens in te stellen. Je hebt hierbij de keuze uit 9 intensiteitsstanden. 

Voordelen

Nadelen

5. Beste goedkope handsfree borstkolf: Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

4.6

eindbeoordeling
4.4/5
Aandrijving
4.8/5
inhoud fles
 • Stuk goedkoper dan bovenstaande variant
 • Met 60 bewaarzakjes voor moedermelk
 • Sterke zuigkracht

Wat onze experts zeggen:

Wil je graag gebruikmaken van een handsfree borstkolf? Zie je het alleen niet zitten om hier ruim 300 euro aan uit te geven? Dan raden wij je graag de Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf aan. Dit is naar onze mening de beste goedkope handsfree borstkolf.

Met een prijskaartje van ongeveer 140 euro is deze variant stukken goedkoper. Dit is niet zozeer aan de werking terug te zien. Deze borstkolf van Vulpes BabyCare doet zijn werk prima, snel en is comfortabel voor je tepel(s). De borstkolven zijn bovendien compact uitgevoerd, waardoor je ze prima in je voedingsbeha kunt stoppen.

Het mooie is dat deze borstkolven ook nog in drie standen kunnen werken. Met de massage modus geniet je van een zachte kolfbeurt. Met de borstkolfmode geniet je van de effectiefste manier om melk te kolven. En met de dual mode geniet je van regelmatige pompbewegingen. 

Voordelen

Nadelen

6. Nog goedkopere handsfree borstkolf: Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

4.6

eindbeoordeling
4.5/5
Aandrijving
4.7/5
inhoud fles
 • Nog voordeliger dan bovenstaande variant
 • Met 30 bewaarzaakjes voor moedermelk
 • Geheel naar wens in te stellen

Wat onze experts zeggen:

Wil je graag zo min mogelijk geld aan een nieuwe handsfree borstkolf uitgeven? Dan raden wij je deze Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf aan. Dit betreft een enkele elektrische borstkolf, terwijl bovengenoemde variant een dubbele borstkolf is. Dit is duidelijk in het prijskaartje terug te zien; deze variant kost 99,95 euro.

Met deze elektrische borstkolf geniet je van een ultra sterke zuigkracht. Daarnaast kun je uit 3 modi kiezen, evenals uit 27 zuigniveaus. Bovendien beschikt deze elektrische borstkolf over een timer (van 30 minuten). 

Bij aanschaf krijg je een borstschild met meerdere opzetstukken geleverd. Je bent hierdoor in staat om deze elektrische borstkolf perfect op je tepel aan te laten sluiten. Deze borstkolf is USB oplaadbaar en van een handig LED display voorzien.

7. Beste elektrische borstkolf met hoge zuigkracht: Philips Avent SCF398/11

4.6

eindbeoordeling
4.9/5
Aandrijving
4.3/5
inhoud fles
 • Zeer hoge zuigkracht
 • Eenvoudig in te stellen en te reinigen
 • Zachte en aangename stimulatie

Wat onze experts zeggen:

Wil je graag zo min mogelijk geld aan een nieuwe handsfree borstkolf uitgeven? Dan raden wij je deze Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf aan. Dit betreft een enkele elektrische borstkolf, terwijl bovengenoemde variant een dubbele borstkolf is. Dit is duidelijk in het prijskaartje terug te zien; deze variant kost 99,95 euro.

Met deze elektrische borstkolf geniet je van een ultra sterke zuigkracht. Daarnaast kun je uit 3 modi kiezen, evenals uit 27 zuigniveaus. Bovendien beschikt deze elektrische borstkolf over een timer (van 30 minuten). 

Bij aanschaf krijg je een borstschild met meerdere opzetstukken geleverd. Je bent hierdoor in staat om deze elektrische borstkolf perfect op je tepel aan te laten sluiten. Deze borstkolf is USB oplaadbaar en van een handig LED display voorzien.

8. Beste handkolf: Philips Avent SCF430/10

4.5

eindbeoordeling
4.5/5
Aandrijving
4.5/5
inhoud fles
 • Ideaal handmatig te bedienen
 • Erg betaalbaar
 • Met alle toebehoren geleverd

Wat onze experts zeggen:

Hoef je niet per se een elektrische borstkolf te hebben? Ben je bijvoorbeeld van plan om de borstkolf niet al te vaak te gebruiken? Dan is de Philips Avent SCF430/10 volgens ons de beste koop. Dit is volgens onze test de beste handkolf van dit moment.

Met deze handkolf ben je van talloze voordelen verzekerd. Zo past het siliconen kussen zich volledig aan je tepel aan. Philips geeft hierbij aan dat deze borstkolf geschikt is voor 99,98% van alle tepelmaten. Daarnaast is deze borstkolf makkelijk draagbaar en eenvoudig te gebruiken.

Je geniet ook nog eens van een snelle melkafgifte. Dit is voornamelijk aan de Natural Motion technologie te danken. Deze technologie is in staat om de tepel optimaal te stimuleren. Nadat je je borst(en) gekolfd hebt, maak je deze beste handkolf ook nog eenvoudig schoon.

9. Elvie – Manuele Borstkolf – Curve

4.1

eindbeoordeling
4.0/5
Aandrijving
4.2/5
inhoud fles
 • Eenvoudig in gebruik
 • Draagbaar & comfortabel
 • Veilig en duurzaam in gebruik

Wat onze experts zeggen:

Wil je het kolven van je borsten zo makkelijk mogelijk maken? En gaat je voorkeur hoe dan ook uit naar een handkolf? Dan raden wij je van harte de Elvie – Manuele borstkolf – Curve. Uit onze test is gebleken dat dit de beste eenvoudige handkolf is.

Deze eretitel heeft deze borstkolf onder meer aan de vormgeving te danken. Deze borstkolf is eenvoudig vormgegeven, waardoor-ie erg compact uitgevoerd is. Dat stelt je in staat overal je borsten te kolven.

Deze handkolf is ook nog in je beha te stoppen. Je kunt ‘m hierdoor op een handige manier dragen. Bovendien is deze handkolf volledig BPA-vrij en van voedselveilige siliconen gemaakt. Deze eenvoudige handkolf is hierdoor ideaal voor moeder én kind.

10. Beste draagbare borstkolf: Medela Freestyle Flex Borstkolf

3.7

eindbeoordeling
3.6/5
Aandrijving
3.8/5
inhoud fles
 • Erg compact = makkelijk mee te nemen
 • Aan een app te koppelen
 • Perfecte technologie = hoge melkafgifte

Wat onze experts zeggen:

Om de beste borstkolf te kunnen kopen, moet je vooral over je voorkeuren nadenken. Wil je bijvoorbeeld je borstkolf overal mee naar toe kunnen nemen? Dan raden wij je graag de Medela Freestyle Flex Borstkolf aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste draagbare borstkolf is.

Deze elektrische borstkolf is bijzonder compact uitgevoerd. Hij is dusdanig klein dat ‘ie in de palm van je hand past. Je bent hierdoor in staat om deze borstkolf overal mee naar toe te nemen. Overal waar je komt, maak je met veel plezier gebruik van deze borstkolf. Dankzij de Flex technologie levert deze borstkolf tot 11% meer melk op!

Verder beschikt deze borstkolf over veel handige extra’s. Hierbij kun je denken aan een koppeling aan de Medela Family app en een vertraagde start functie. Deze dubbele elektrische borstkolf is niet alleen draagbaar, maar dus ook super handig in gebruik.

11. Beste goedkope borstkolf: BYER Handmatige Draagbare Borstkolf

3.8

eindbeoordeling
3.8/5
Aandrijving
3.8/5
inhoud fles
 • Erg goedkoop
 • Met melkfles van 150 ml
 • Gemakkelijk en comfortabel kolven

Wat onze experts zeggen:

Ben je op zoek naar een geschikte borstkolf? Wil je alleen je kosten zo laag mogelijk houden? Dat is op zich goed voor te stellen. De komst van een baby brengt immers al voldoende kosten met zich mee. Gelukkig kun je voor de BYER Handmatige Draagbare Borstkolf kiezen. Dit is de beste goedkope borstkolf.

Voor deze borstkolf betaal je nog geen 15 euro! Kun je voor dit bedrag wel iets verwachten? Ja, dat kun je bij deze borstkolf zeker. Deze manuele borstkolf stelt je in staat om op een fijne manier je borsten te kolven. Hiervoor moet je wel zelf de kracht/inspanning leveren, maar deze borstkolf is gelukkig erg gebruiksvriendelijk.

Het borstmasker is bovendien bloemblad gevormd. Dit betekent dat dit masker perfect aansluit op je borst. Het kolven van je borsten gaat hierdoor des te fijner. Bij aanschaf krijg je ook nog een melkfles van 150 ml geleverd. De melk die je kolft, komt direct in deze fles terecht.

Hoe vind je de beste borstkolf?

Voor welke van bovengenoemde borstkolven kun je nou het beste kiezen? Dat is volledig van je persoonlijke voorkeuren afhankelijk. Om tot de beste koop te komen, moet je in ieder geval op onderstaande punten letten:

 • Soort borstkolf. Wil je voor een handmatige of elektrische borstkolf gaan? Dat is één van de belangrijkste zaken waar je over na moet denken.
 • Enkel of dubbel. Denk je voldoende aan een enkele borstkolf te hebben? Of heb je toch liever een dubbele borstkolf?
 • Aandrijving. Bij een elektrische borstkolf kun je uit meerdere soorten aandrijvingen kiezen. Maak een keuze tussen bijvoorbeeld een oplaadbare accu of netstroom.
 • Persoonlijke voorkeuren. Het is zaak om bovengenoemde punten goed op je persoonlijke voorkeuren af te stemmen. Je persoonlijke voorkeuren spelen uiteindelijk de belangrijkste rol.
 • Kwaliteit. Kies altijd voor een borstkolf die goed aangeschreven staat. Zoals je aan bovenstaande reviews kunt zien, staan deze 11 borstkolven in ieder geval goed aangeschreven.

Prijs. Tot slot moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Hoeveel geld wil én kun je uitgeven aan je nieuwe borstkolf? Dat is eveneens één van de belangrijkste vragen om over na te denken, mede doordat de prijskaartjes zo uiteenlopen.

Over Auteur
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.
Over Auteur
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Dit vind je misschien ook leuk

Objectief. Volledig. Leuk.

We zijn een divers en gepassioneerd team die dagelijks werken aan de meest uitgebreide reviews over verschillende onderwerpen