Beste gigs voor 2023

expert_-label
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.
Home  /  Beste gigs voor 2023

Beste gigs voor 2023

Danny van der Laan

Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Bijbaantjes, ook wel gigs genoemd, zijn ideaal voor mensen die flexibel willen zijn. En voor mensen die op zoek zijn naar bijverdiensten. Bijverdiensten omdat het salaris alleen bijvoorbeeld niet voldoende is.

Ben je zelf ook op zoek naar een manier om meer geld te verdienen? Dan is het verstandig om de vele online verdienmodellen eens te checken. Met één van de vele online verdienmodellen kun je een leuk extra zakcentje verdienen. Een zakcentje waarmee je iets leuks voor jezelf kunt open of waar je leuke dingen van kunt doen. Of waar je een cadeau voor je partner van kunt kopen.

Hoeveel geld kun je met gigs maken?

Hoe veel geld je precies met gigs kunt verdienen, is van tal van factoren afhankelijk. Je hebt ten eerste met je eigen input te maken; des te meer, beter en harder je werkt, des te meer geld je gaat verdienen.

Uiteraard speelt ook het soort gig hier een belangrijke rol bij. Met lang niet alle gigs kun je evenveel geld verdienen. 

Het is daarom belangrijk om de vele gigs op een rijtje te zetten. Dát hebben wij alvast voor je gedaan; hieronder vind je meer informatie over de beste gigs van dit moment.

reate stunning graphics with a lightning‑fast 10‑core GPU. Work with more streams of 4K and 8K ProRes video with the high-performance media engine. And do it all at once with up to 24GB of faster unified memory.

Maaltijdbezorger

Heb je ’s avonds vaak niks te doen? En ben je gek op lekker eten? Je kunt ervoor kiezen om zelf elke avond lekker te eten, maar je kunt ook andere mensen helpen om lekker te eten. Dat doe je bijvoorbeeld door als maaltijdbezorger actief te zijn.

Als maaltijdbezorger voer je vrij simpel werk uit: je bezorgt maaltijden bij de klant. Dit doe je bijvoorbeeld op een elektrische fiets of scooter, waardoor je zelf niks hoeft te doen. Het enige dat je moet doen, is naar het juiste adres toe te rijden. En vervolgens het eten te overhandigen. Een kind kan de was doen, toch? En met deze gig kun je ook nog leuke fooitjes scoren!

Freelance tekstschrijver

Heb je een gouden schrijfstijl? En ben je al typend met een toetsenbord in je handen geboren? Dan kan het interessant zijn om als freelance tekstschrijver je diensten aan te bieden. Dit is één van de gigs waar je oprecht veel geld mee kunt verdienen.

Als je fulltime als tekstschrijver actief bent, kun je wel 10.000 euro per maand verdienen. Belangrijk hierbij is wel dat je een goed tarief voor jezelf hanteert. Ga niet voor 1 cent per woord schrijven, maar kies een hoger woordtarief. Je bent daarmee al direct interessanter voor veel potentiële klanten: je geeft met een hoger woordtarief namelijk aan dat je écht iets te bieden hebt.

Oppassen op dieren

Ben je gek op dieren en heb je regelmatig wat uurtjes over overdag? Dan is het aan te raden om je diensten aan honden- of kattenbezitters aan te bieden. Door op een hond of kat te letten, verdien je een leuk extra bedrag per maand. En je bent ook nog eens nuttig bezig. Bovendien is het zo dat het baasje van de hond of kat érg blij met je is. Voor veel mensen is het hebben van een huisdier een hele zorg, aangezien zo’n huisdier veel zorg en aandacht nodig heeft. Oppassen op dieren is nuttig, waardevol en leuk geld verdienen!

Grafisch designer

Als je goed met Adobe Photoshop en vergelijkbare programma’s bent, kun je je diensten als grafisch designer aanbieden. Als grafisch designer maak je de meest fraaie designs, waarbij je uiteraard je creativiteit de vrije loop moet laten gaan.

Als je echt goede ontwerp skills hebt, kun je oprecht veel geld verdienen. Je kunt een flink uurtarief vragen óf je kunt een flink tarief per uitgevoerde opdracht hanteren. Ondertussen voer je ook nog nuttig werk uit waar veel bedrijven en klanten baat bij hebben.

Social media marketeer

Doe je het liefste niks anders dan op Instagram, TikTok en/of andere social media kanalen te zitten? Dan kun je je tijd op een nuttigere manier besteden, bijvoorbeeld door je diensten als social media marketeer aan te bieden. Je bent hierbij alsnog met deze social media kanalen bezig, terwijl je hier een heel leuk bedrag voor ontvangt. Met name als je een goede reputatie opbouwt, is dit één van de gigs waar je veel geld mee kunt verdienen.

Pakketjesbezorger

Heb je enig idee hoeveel pakketjes er bij jou in de buurt besteld worden? Als je hier onderzoek naar doet, schrik je je waarschijnlijk een hoedje. Het is net alsof de pakketjes tegenwoordig de fundering van de maatschappij zijn. Nou, dat is eigenlijk wel zo ja. Als pakketjesbezorger kun je dan ook een belangrijke bijdrage aan de maatschappij leveren.

Als pakketbezorger breng je bij mensen, of bedrijven, pakketjes langs. Dit doe je op een vrij snelle en leuke manier, waarbij je ook nog veelvuldig in contact met andere mensen komt. Met name als je een mensen-mens bent, is het leuk om op deze manier een extra zakcentje te verdienen. En bijkomend voordeel: er is oprecht veel vraag naar pakketjesbezorgers.

Virtual assistant

Menig ondernemer is op zoek naar extra handjes. Naar extra handjes die saaie, repeterende en vermoeiende klussen uit handen kunnen nemen. Als virtual assistant is dat precies wat je gaat doen. Aangezien je ondernemers hier oprecht mee helpt, kun je als virtual assistant een interessant uurtarief vragen. En daarmee kun je een flink (extra) bedrag per maand verdienen.

Als virtual assistant hoef je bovendien weinig tot geen kosten te maken. Zolang je een laptop hebt, kun je je werkzaamheden uitvoeren. Dit doe je vanuit je huis in Nederland, maar doe je ook vanaf je strandbedje op Cyprus.

Bijles geven

Heb je een wiskundeknobbel, ben je slimmer dan Einstein of ben je erg goed in specifieke talen? Als je ergens heel goed in bent, kun je je kennis inzetten als leraar. Je staat echter niet voor de klas, maar je geeft studenten bijles. Dit kun je bijvoorbeeld online doen via één van de bijlesportalen.

Belangrijk voordeel hierbij is dat je zelf bepaalt hoeveel en wanneer je werkt. Dit doe je uiteraard in overleg met de studenten, maar je hebt hierbij de touwtjes in eigen handen. Ook is het ideaal dat je de bijles via het internet kunt geven; dit doe je dus gewoon als je in je Onesie zit!

Professioneel gamer

Ben je onwijs goed in FIFA, Call of Duty of een ander spel? Dan kun je de stap wagen om professioneel gamer te worden. Als je een professioneel gamer bent, leid je een uniek leven:

  • Je reist de hele wereld over om aan toernooien deel te nemen
  • Je kunt in sommige landen, bijvoorbeeld in landen in Azië, uitgroeien tot een bekend persoon
  • Je kunt veel geld verdienen. Als professioneel gamer is het mogelijk om tonnen per jaar te verdienen, indien je bij één van de beste teams zit

Voordat je bij één van de beste teams aangenomen wordt, moet je jezelf uiteraard bewijzen. Dit doe je door heel veel te trainen, aan toernooien deel te nemen en jezelf continu te ontwikkelen. Dit is één van de gigs waarvoor je dus veel moet doen en laten.

Appartement verhuren (AirBnb)

Heb je een fraai appartement in een populaire stad? Dan kun je dit appartement verhuren, bijvoorbeeld via AirBnb. Met dit platform kun je een passief inkomen opbouwen, maar je hebt hier nog meer mogelijkheden voor. Je kunt namelijk je appartement ook aan bijvoorbeeld een student of expat verhuren. Daarmee bouw je zekerheid op, maar je loopt hier uiteraard ook bepaalde risico’s bij. Als er iets in/aan het appartement kapot gaat, komt dit voor jouw rekening.

Oppassen op baby’s

Eerder gaven we al aan dat het leuk is om op honden of katten op te passen. Ben je echter meer een mensen-mens dan een dieren-mens? Dan kun je beter je diensten aan ouders aanbieden. Aan ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare oppas, zodat zij bijvoorbeeld een avond iets leuks kunnen doen.

Als oppasser op een baby voer je waardevol werk uit. Je bent met een prachtig wezen bezig, je helpt de ouders en je verdient ook nog een leuk zakcentje. De kans bestaat ook nog dat je een erg leuke band opbouwt met de ouders van de baby. Mogelijk kun je met deze gig vrienden voor het leven creëren!

Softwaretester

Test je het liefste alles dat je in het dagelijks leven tegenkomt? Dan kun je je diensten als softwaretester aanbieden. Als softwaretester voer je talloze testen uit, waarmee je bepaalde systemen van A tot Z uitprobeert. Door dit te doen, loop je vanzelf tegen bepaalde problemen aan. Dát is precies waar de ontwikkelaar van de software naar op zoek is. Alleen als het systeem volledig perfect is, is men in staat om de software op de markt te brengen. Daar speel jij een belangrijke rol bij.

YouTuber

Creatief, enigszins gek en ambitieus. Dat zijn drie voorwaarden waar je aan moet voldoen als je als YouTuber door het leven wilt gaan. Om op YouTube te kunnen scoren, moet je gewoonweg creatief zijn. En creativiteit gaat op dit kanaal vaak samen met enigszins gekke dingen. Daarnaast is het zaak dat je ambitieus bent, aangezien je op YouTube dus met veel concurrentie te maken hebt. Als je de strijd van je concurrentie wint, verdien je onwijs veel geld met YouTube. En het is ook nog één van de leukste gigs.

Rondleidingen geven

Ben je woonachtig in een grotere stad? Dan kun je in deze stad rondleidingen geven, bijvoorbeeld aan nieuwe studenten of aan toeristen. Tijdens zo’n rondleiding laat je de leukste plekjes in de stad zien, vertel je leuke verhalen en maak je het mensen naar hun zin. Dit doe je in jóuw stad, waardoor je een nog betere band met je stad krijgt. En ondertussen kom je in contact met leuke mensen en breng je veel tijd buiten door.

E-commerce verkoper

Een populaire gig is tegenwoordig om actief in de wereld van e-commerce te zijn. Je hoeft echt niet de zoveelste dropshipper te worden. Nee, er zijn veel betere opties in de wereld van e-commerce. Zo kun je actief zijn als verkoper op bijvoorbeeld Bol.com of Amazon. Als je een interessant product verkoopt, kun je hier onwijs veel geld mee verdienen.

Dit is zéker het geval als je ook nog je eigen webshop hebt. Je kunt, met behulp van Bol.com en Amazon, een eigen brand opbouwen. Uiteindelijk ben je daarmee in staat om veel geld te verdienen. En om veel plezier te beleven. Als e-commerce verkoper ligt de wereld aan je voeten.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is uitgegroeid tot één van de populairste online verdienmodellen. Met deze gig loop je nagenoeg geen risico, maar kun je wel duizenden euro’s per maand verdienen. Dit doe je ook nog eens op een leuke manier; bij affiliate marketing ben je continu met nieuwe dingen bezig én met het verdienen van zoveel mogelijk geld.

Lukt het dan iedereen om succesvol in de wereld van affiliate marketing te zijn? Nee, dat is allerminst het geval. Je hebt namelijk wel veel doorzettingsvermogen, geduld en kennis nodig. Dit is dus zeker niet één van de makkelijkste gigs.

Wat de beste gigs met elkaar gemeen hebben

De bovenstaande 16 gigs zijn allemaal interessant te noemen. Maar, de ene gig is wel beter dan de andere gig. De allerbeste gigs hebben in ieder geval enkele zaken gemeen:

 

Voor de beste gigs heb je weinig tot geen startkapitaal nodig

Met de beste gigs geniet je van flexibiliteit. Je kunt je werkzaamheden bijvoorbeeld vanaf elke mogelijke plek uitvoeren

Het is erg leuk om met de beste gigs aan de slag te gaan. Je verdient hier (veel) geld mee én je haalt hier ook nog een hoop plezier uit

Met welke gigs wil jij starten? Zet de gigs op een rijtje, bepaal waar je zin in hebt en kom direct in actie. Onthoud in ieder geval één ding: er bestaat géén gig waar je succesvol mee kunt zijn als je lui bent. Dus kom uit je luie stoel en ga direct op een leuke manier aan de slag met één van de gigs!

Wil jij goed verdienen maar niet als zelfstandige aan de slag? Kies dan voor een leuke en goed betaalde bijbaan.

Over Auteur
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.
Over Auteur
Danny van der Laan
Danny, gevestigd in Amsterdam, maakt deel uit van het team dat ervoor moet zorgen dat alle inhoud op onze site correct is.

Dit vind je misschien ook leuk

Objectief. Volledig. Leuk.

We zijn een divers en gepassioneerd team die dagelijks werken aan de meest uitgebreide reviews over verschillende onderwerpen