*Vergelijk online zorgverzekeringen premies van 2020

Zorgverzekeringen van 2020 vergelijken

Op zoek naar een goede zorgverzekering of wil je jouw zorgverzekering vergelijken? Bij SUM vergelijk je elke zorgverzekering op basis van zorgpremie, kwaliteit en recensies.

01
Dekking van je zorgverzekering

Bepaal je dekking en eigen risico in de filters links van de premie. Denk hierbij aan fysiotherapie, tandartsverzekering en lenzen/brillen.

02
Vergelijk zorgverzekeringen

De premies passen zich aan op basis van de filters links van de premies.

03
Sluit je zorgverzekering af

Sluit je zorgverzekering direct af bij één van de online aanbieders.

Goedkoopste zorgverzekering

Hoe start je de prijsvergelijking

Op basis van de gewenste dekking kies je de voor jouw gewenste zorgverzekering

 • De verschillende dekkingen

  Eigen risico

  Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt, voordat de kosten vergoed worden door je zorgverzekeraar. Het verplichte eigen risico is nu 385 euro per maand. Je kan ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen tot 885 euro verhogen. Houd er wel rekening mee dat je onverwachts voor hoge kosten kan komen te staan wanneer je je eigen risico verhoogt.

  Natura of Restitutie

  Er zijn in Nederland twee verschillende soorten zorgpolissen: naturapolissen en restitutiepolissen. Vaak kun je op de website van een zorgverzekeraar zien met welke zorgaanbieders zij een contract hebben lopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Tandartsverzekering

  Naast de basisverzekering kun je een tandartsverzekering afsluiten. De vergoedingen variëren vaak van 250 euro tot en met 1000 euro per jaar. Hiervan wordt 75% tot 100% vergoed. Dit is afhankelijk van de dekking die je kiest. Het is dus handig om na te gaan hoeveel je verwacht aan de tandarts uit te geven.

  Als je nooit problemen hebt met je gebit, kun je er ook voor kiezen geen tandartsverzekering af te sluiten. Aan alleen de periodieke controles ben je minder kwijt dan aan een tandartsverzekering. De premie van een tandartsverzekering begint meestal bij 10 euro per maand.

  Aanvullende verzekering

  Verwacht je komend jaar gebruik te maken van fysiotherapie, de opticien, alternatieve geneeswijzen of kraamzorg? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan je veel kosten besparen. Kijk goed welk aanvullende pakket het beste bij jouw persoonlijke situatie past, zodat je niet teveel betaalt. Bij sommige verzekeraars kun je tegenwoordig ook kiezen voor bepaalde modules, zodat je alleen de zorg verzekert die je nodig hebt.

 • Wisselen van zorgverzekering

  Dit is een vraag die veel Nederlanders zich stellen. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom wisselen van zorgverzekeraar zinvol kan zijn. Een snelle en simpele vergelijking van de zorgverzekeraars kan je al snel vele tientallen euro’s schelen en/of een meer passende zorgverzekering opleveren.

  Je zorgverzekering vergelijken via Sum kost je nog geen 3 minuten. Wel heb je dan een overzicht van alle premies.

  Het is belangrijk om te weten dat bij alle zorgverzekeraars het basispakket hetzelfde is. Heb je dus geen aanvullend pakket nodig dan hoef je de zorgverzekeraar enkel op prijs te vergelijken. Waar de basispakketten bij de zorgverzekeraars overal gelijk zijn kunnen de aanvullende pakketten veel van elkaar verschillen.

  Mocht je een aanvullende verzekering willen afsluiten dan is een vergelijking helemaal aan te raden.  Zorgverzekeraars zijn overigens niet verplicht om iedereen toe te laten tot een aanvullend pakket.

Prijs vergelijking starten

Een goede zorgverzekering

Of prijs en kwaliteit belangrijk is, is voor iedereen anders. Hoe vind je een goede en indien belangrijk een goedkope zorgverzekering?

Overstappen

Het is mogelijk om aan het eind van het jaar over te stappen. Als je 18 wordt, kan je je zorgverzekering op dat moment (het gehele jaar) aanvragen.

Vergelijk premies en dekking

Naast premies is het ook belangrijk om de dekking en het eigen risico te bepalen.

Afsluiten

In het nieuwe jaar gaat jouw nieuwe premie in. De premies kunnen ieder jaar stijgen of dalen.

*In november zullen de meeste premies bekend zijn.

Op Sum.nl vergelijk je alle premies online

Wij vergelijken vrijwel alle zorgverzekeraars online

Start nu de vergelijking

Wij zijn 100% onafhankelijk, en werken alleen voor onze klanten

In tegenstelling tot veel andere prijsvergelijkers zijn wij geen eigendom van een verzekeraar of een grote tussenpersoon.

Wij zijn onafhankelijk en kunnen daarom zelf bepalen hoe wij onze redactie en tools vormgegeven.

Dat maakt ons een prijsvergelijker voor consumenten, waar wij trots op zijn.

Zoek je een nieuwe zorgverzekering

Vergelijk gratis en online

Ga naar de vergelijker

Premie berekenen