Voorkom verkeerde studiekeuze

Gepost op 21-10-2011 06:39 door Sum in de categorie Nieuws

Wil je een langstudeerboete of verkeerde studiekeuze voorkomen? De Keuzegids HBO helpt je met oriënteren op studies. Je vindt in deze gids de meest actuele feiten en kwaliteitsoordelen over alle opleidingen in het hbo. De gids vergelijkt alle hogescholen op basis van studiesucces, het ordeel van deskundigen en het oordeel van studenten. De Keuzegids is vanaf nu te koop.

De Keuzegids gaat per studie in op het vak, de mensen die je er tegenkomt – en de kansen op de arbeidsmarkt. Want die kansen beginnen per studie steeds meer uiteen te lopen.

Beste hogeschool
In 2012 scoort Avans Hogeschool het beste van alle grote hogescholen. Daarnaast zijn twaalf opleidingen van deze hogeschool beoordeeld als de beste van Nederland. De scores van Avans komen ruim boven de andere hogescholen uit. Hogeschool Zeeland staat op de tweede plek, gevolgd door hogeschool Zuyd in Limburg en de toeristische opleiding NHTV in Breda.

Beste opleidingen
In Avans Breda horen de volgende opleidingen tot de beste: Communication & Multimedia Design, Integrale Veiligheid, International Business and Management Studies, Culturele en Maatschappelijke Vorming. In Den Bosch zijn het de opleidingen Management Economie en Recht, Bestuurskunde, Bedrijfseconomie en Accountancy. Avans Tilburg scoort de hoogste plaats met Bouwmanagement & Vastgoed en Gezondheidszorg Technologie. De Juridische Hogeschool Avans-Fontys behaalt zowel in Tilburg als in Den Bosch een eerste plaats.

Onvoldoende
Twee grote hogescholen, Hogeschool Utrecht en hogeschool Inholland, krijgen een onvoldoende in de keuzegids. Hogeschool Inholland raakte vorig jaar in opspraak nadat bleek dat docenten leerlingen makkelijk aan diploma’s hielpen.

In de Keuzegids vind je een schat aan informatie om de juiste studiekeuze te maken. De Keuzegids HBO voltijd 2012 is te koop voor €26,00. Een goede investering in je toekomst!