Studeren in Groningen

Gepost op 24-04-2013 06:05 door Sum in de categorie Studie & stage

Studeren in Groningen. Door het grote aantal studenten wat in de stad Groningen woont, is Groningen- statistisch gezien- de jongste stad van Nederland. Maar liefst 50.000 studenten is Groningen rijk en daarmee rekent de stad zich niet alleen tot de top 10 van grootste steden in Nederland, maar zeker ook tot de top 10 van ware studentensteden.

Dat de omvang van Groningen als studentenstad niet gering is, wordt geillustreerd door de vele kroegen en discotheken die Groningen rijk is. Ook niet verkeerd: de prijzen zijn aangepast op het studentenpubliek, dus zonder je spaarrekening te hoeven plunderen kun je een leuke avond beleven in deze stad. Een voorbeeld van zo’n goedkoop en populair studentencafe is de Groote Griet (Grote Markt 38). Ernaast zit cafe de Drie Gezusters, eveneens een populair cafe onder studenten. Hoewel de biertjes hier iets duurder zijn, is de Drie Gezusters zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen: met ruimte voor maar liefst 3700 mensen mag deze kroeg zich de grootste bar van Europa noemen.
Behalve de cafe’s op de Grote Markt zijn ook de Vismarkt, de Poelestraat en de Peperstraat bezaaid met leuke cafe’s en kroegen, die drukbezocht worden door studenten. Alles ligt op loopafstand van elkaar, dus cafe-hoppen behoort in Groningen zeker tot de mogelijkheden.

De kroegen, cafe’s en discotheken in Groningen zijn bovendien één van de weinigen die nog niet beperkt worden door een sluitingstijd, dus studenten kunnen zelf bepalen hoe laat het licht uitgaat.
Behalve café’s en discotheken kun je je in Groningen daarnaast nog aansluiten bij een studentenvereniging. De drie bekendste studentenvereningingen in Groningen zijn Vindicat (2400 leden), Albertus (2000 leden) en Dizkartes (900 leden).

Ben je van plan om als student in Groningen te gaan wonen, dan zijn er verschillende plekken waar je terecht kan. Een echte studentenbuurt vind je in de Korrewegwijk, waar de Korreweg gelegen is. Aan deze weg wonen een heleboel studenten en is het dus gezellig wonen. Ook de Selwerdflats, drie grote studentenflats met in totaal plek voor ongeveer 950 inwoners, zijn gebouwd om studenten te herbergen.

In november vindt in Groningen ieder jaar het Jonge Harten Festival plaats. Een theaterfestival voor jong en oud, maar erg populair onder studenten. Onder het genot van een drankje kun je hier meer dan 35 verschillende voorstellingen zien, die allemaal zijn afgestemd op een jong publiek.

In de zomer vertoeven veel Groningse studenten in het Noorderplantsoen. Picknickmand mee, een korte stop bij de supermarkt om deze te vullen en een lekkere zomeravond is gegarandeerd. Met name na afloop van hetcollegejaar vind je in het Noorderplantsoen een heleboel studenten.

>> Bekijk kamers in Groningen