Bespaar tot wel 50% op je belkosten met een goedkoop sim only abonnement

Besparen met een sim only abonnement

In drie stappen naar een goedkoper sim only abonnement

01
Analyseer je verbruik

Bekijk wat je de afgelopen maanden aan belminuten en internet hebt verbruikt.

02
Voer jouw verbruik in

Voer in de tools je verbruik en gewenste contractduur in en start de vergelijking.

03
Start de vergelijking

Start de vergelijking van de sim only prijzen

Goedkoper bellen

Vergelijk sim only prijzen

Bij een sim only abonnement ontvang je geen telefoon, maar alleen een simkaart. Bij andere abonnementen wordt de prijs van de telefoon doorberekend in je abonnement, waardoor je soms wel twee keer zoveel betaalt aan abonnementskosten.

Bovendien betaal je bij een gewoon abonnement vaak ook nog een extra bedrag voor het toestel. Een sim only abonnement is geschikt voor mensen die nog een goede telefoon hebben of voordeliger uit willen zijn door hun telefoon los te kopen.

  Naar vergelijk tool

  Bepaal wanneer je overstapt

  Om over te stappen, moet je huidige abonnement opzegbaar zijn.

  Opzeggen en overstappen

  Maak gebruik van de overstapservice van de aanbieder bij wie je je abonnement wilt afsluiten.

  Altijd bereikbaar

  Maak je gebruik van nummerbehoud, dan zorgt de nieuwe aanbieder, als het goed is, dat je bereikbaar blijft tijden de overstap.

  Besparen met sim only

  Veel sim only abonnementen zijn een stuk goedkoper. Het loont om regelmatig te vergelijken.

  Bespaar tot wel 50% op je maandelijkse kosten voor telefonie.

  De sim only aanbieders die wij voor jou vergelijken

  Dit zijn de sim only aanbieders die je terug vindt in de tool van Sum.nl

  Sim only tool

  Voordelen van Sim Only

  Het voordeel van een sim only abonnement is dat je vaak goedkoper uit bent. Ook als je zelf geen goede telefoon meer hebt, kun je een sim only abonnement overwegen. Het kan namelijk zijn dat je uiteindelijk goedkoper uit bent door je telefoon los te kopen. Het nadeel is dan wel dat je in één keer een groot bedrag moet betalen voor een nieuw toestel. Bij een abonnement met telefoon, los je dit bedrag vaak per maand af en betaal je een eventuele aanbetaling.

  Je krijgt bij een sim only abonnement alleen een nieuwe simkaart. Je telefoonnummer is verbonden aan je simkaart. Bij de meeste providers kan je je eigen nummer behouden, deze wordt dan overgezet naar je nieuwe simkaart. Hier zijn meestal geen kosten aan verbonden.

  Bedenk voor het afsluiten van een nieuw abonnement hoeveel internet, sms’jes en belminuten je verwacht te gebruiken. Als je over je bundel heen gaat, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. En het is natuurlijk ook zonde als je een uitgebreider en duurder abonnement hebt dan je eigenlijk nodig hebt. Vaak kan je je abonnement tussentijds wel naar boven aanpassen maar niet naar beneden.

  Bij een sim only abonnement is het belangrijk dat je toestel simlockvrij is. Een simlock is een blokkade die een provider op je telefoon zet, zodat je niet tussentijds kan overstappen naar een andere provider. De telefoon doet het dan alleen wanneer je een simkaart gebruikt van de provider waarbij je het toestel hebt gekocht. Als het abonnement waarbij je de telefoon gekregen hebt, is verlopen, kan je je toestel bij de provider gratis simlockvrij laten maken. Bij sommige providers kan je je mobiel ook tijdens de looptijd van het abonnement simlockvrij laten maken, maar hier zijn wel kosten aan verbonden.

  Vergelijk de maandelijkse kosten gratis op Sum

  Bespaar met een vergelijking van je sim only kosten.

  Aanbiedingen vergelijken

  Ga naar de tool