Met belastingaangifte gratis een financieel plan

Avatar
Redactie

mrt 04, 2019

  Mijngeldzaken logoHet wordt steeds belangrijker dat de burger zelf de regie neemt over de persoonlijke financiën. MijnGeldzaken.nl maakt het nu mogelijk om binnen 15 minuten een compleet beeld te krijgen van de financiële situatie van het huishouden. Zowel voor de periode tot als tijdens pensioen.

  Gegevens van de Belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht worden ingelezen en gebruikt om een compleet financieel plan te maken. Er wordt een financiële APK afgenomen en er worden tips gegeven hoe problemen op te lossen zijn. Dankzij de nieuwe VIA-update functionaliteit in MijnGeldzaken.nl hebben bestaande gebruikers vanaf medio maart de mogelijkheid om hun gegevens ieder jaar eenvoudig bij te werken op basis van de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) van de Belastingdienst. Het hebben van overzicht, inzicht en vooruitzicht in de persoonlijke financiële situatie wordt hiermee weer iets gemakkelijker en leuker.

  Zelf doen waar het kan
  Net als de fiscale en sociale wetgeving verandert ook de persoonlijke situatie regelmatig. Men krijgt een nieuwe baan, wilt korter gaan werken of gaat een periode voor een zieke ouder zorgen. Het is belangrijk dat burgers de persoonlijke financiële gevolgen van veranderingen in werk en privé en in wetgeving overzien. Zeker ook voor ZZP'ers is het belangrijk dat ze goed zicht hebben op hun financiële toekomst en of ze risico's als arbeidsongeschiktheid goed hebben afgedekt. MijnGeldzaken.nl is een onafhankelijk platform die de gebruiker alle instrumenten geeft om zelf de regie te nemen over de persoonlijke financiële situatie. Het platform is vrij toegankelijk en biedt een compleet beeld van de financiële situatie van een huishouden. Zowel tot als tijdens pensioen. Stoplichten, grafieken en een cijfer tonen of er problemen te verwachten zijn. De gebruiker krijgt antwoord op de vraag: Heb ik het goed geregeld voor nu en later, of moet ik wat doen?

  Met de nieuwe VIA-update in MijnGeldzaken.nl houden gebruikers van MijnGeldzaken.nl jaarlijks eenvoudig de vinger aan de pols van de persoonlijke financiën. Ieder jaar kunnen gegevens automatisch worden ingelezen vanuit de Belastingdienst. Uiteraard kan men zelf tussendoor wijzigingen aanbrengen en kijken wat de gevolgen van veranderingen zijn op de huidige en toekomstige situatie. MijnGeldzaken.nl toont de toekomstige financiële situatie en meet de financiële gezondheid met een Financiële APK.

  Advies wanneer het moet
  Bij problemen geeft MijnGeldzaken.nl op de gebruiker afgestemde tips (robo-advies) over hoe deze op te lossen zijn. Maar voor sommige financiële vragen is het raadzaam om een financieel adviseur te raadplegen. Online kan advies ingewonnen bij een landelijk netwerk van onafhankelijke financieel planners. Kosten daarvan kunnen per minuut worden afgerekend. Vanwege de zelfwerkzaamheid van de de gebruiker zijn deze kosten voor advies hierdoor ongeveer 50% lager liggen dan bij traditioneel advies.