Aantal crowdfundingplatformen gestegen van 18 naar 48 in 2 jaar

Avatar
Redactie

sep 19, 2016

    fundingIn 2 jaar is het aantal crowdfundingplatformen in Nederland gestegen met maar liefst 167% van 18 naar 48. Dit blijkt uit een analyse van Crowdfundmarkt.nl op basis van de laatste update van het Register Crowdfundplatformen gepubliceerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    In het Register Crowdfundingplatformen zijn alle crowdfundingplatformen opgenomen die onder toezicht vallen van de AFM. Afhankelijk van de activiteiten dat een crowdfundingplatform verricht is een vergunning als beleggingsonderneming of financiële dienstverlener nodig, of een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbaar geld (bron: AFM).

    De crowdfundingplatformen bieden ondernemers de mogelijkheid hun plannen op een alternatieve wijze te financieren. Investeerders kunnen deelnemen in deze crowdfundingprojecten in de vorm van leningen, converteerbare leningen of aandelen. De keuze voor ondernemers en investeerders blijft ook dit jaar toenemen. In 2016 zijn er tot nu toe 8 crowdfundingplatformen bijgekomen en is er één crowdfundingplatform afgevallen.

    Crowdfundmarkt.nl presenteert op haar website alle actuele crowdfundingprojecten van alle AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen.

    crowdfunding