Goede relatie met buren belangrijk voor woongenot

Avatar
Redactie

jul 02, 2014

  huizen appartement 600x40020 procent van de Nederlanders is niet tevreden met de eigen woningsituatie vanwege een slechte relatie met de buren. Dit blijkt uit onderzoek van BLG Wonen, dat werd uitgevoerd onder 2110 Nederlandse huurders en huiseigenaren. Het onderzoek onderschrijft het aloude gezegde: je kan maar beter een goede buur hebben dan een verre vriend.

  Tijdens het WK-voetbal mogen veel Nederlanders dan gezamenlijk met hun buren voetbal kijken en de straat versieren, meer dan de helft (51%) heeft een afstandelijke relatie met de buren. Uit het BLG onderzoek blijkt dat slechts één derde van de Nederlanders (33%) regelmatig bij elkaar over de vloer komt. En een kleine groep mensen (4%) heeft zelfs een hekel aan de buren en ondervindt overlast van hen.

  Buurt belangrijk voor tevreden wonen
  Rein Wispelweij, directeur BLG Wonen: "Je thuis voelen gaat om veel meer dan alleen het hebben van een dak boven je hoofd. Thuisvoelen vraagt ook aandacht voor de omgeving. In het onderzoek is specifiek gekeken naar de impact van een buurt op het woongenot en bevestigt dat de buurt in grote mate bepalend is of iemand later gelukkig is in zijn nieuwe woning. Maak daarom, voordat je een huis gaat kopen, alvast kennis met de buren om te zien naast wie je gaat wonen."

  Over het onderzoek
  GfK heeft in opdracht van BLG Wonen onderzoek gedaan onder 2.110 Nederlanders. Kijk hier voor de belangrijkste facts & figures uit het onderzoek.