Start vandaag nog met eerlijk Zorgverzekeringen vergelijken
& bespaar honderden euro's per jaar

Zorgverzekering vergelijken

Op zoek naar een goede zorgverzekering of wil je jouw zorgverzekering vergelijken? Bij SUM vergelijk je elke zorgverzekering op basis van zorgpremie, kwaliteit en recensies. Begin nu met het vergelijken van zorgverzekeringen en vind de beste deal!

Kies eigen risico
Vrije zorgkeuze
Tandartsverzekering
+ Zoekopdracht verfijnen
Fysiotherapiedekking
Kraamzorgdekking
Opticienverzekering
Alternatieve therapieën
Zorgverzekering pakketten worden berekend
 
 
5Matig
€ 83,50 Meer informatie
beperkte zorgkeuze
Geen actie
 
 
3Matig
€ 86,25 Meer informatie
beperkte zorgkeuze
Geen actie
 
 
8Goed
€ 86,35 Meer informatie
beperkte zorgkeuze
10% korting
 
 
9Uitstekend
€ 86,35 Meer informatie
vrije zorgkeuze
10% korting of cadeau
 
 
6Voldoende
€ 86,75 Meer informatie
vrije zorgkeuze
Geen actie
 
 
10Uitstekend
€ 88,19 Meer informatie
vrije zorgkeuze
Minimaal €8,51 korting p/m
 
 
7Gemiddeld
€ 88,50 Meer informatie
beperkte zorgkeuze
Geen actie
 
 
9Uitstekend
€ 92,10 Meer informatie
beperkte zorgkeuze
5% korting
 
 
9Uitstekend
€ 96,51 Meer informatie
vrije zorgkeuze
Geen actie

 

Waarom wisselen van zorgverzekeraar?

Dit is een vraag die veel Nederlanders zich de komende maanden gaan afvragen. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom wisselen van zorgverzekeraar zinvol kan zijn. Een snelle en simpele vergelijking van de zorgverzekeraars kan je al snel vele tientallen euro’s schelen en/of een meer passender zorgverzekering opleveren. De zorgverzekeraars concurreren namelijk sterk met elkaar om jouw als nieuwe klant binnen te halen. Veel zorgverzekeraars hebben daarom speciale acties voor klanten die overstappen naar hun zorgverzekering. Het zou zonde van je portemonnee zijn om niet een snelle vergelijking te doen. Vanwege de hevige concurrentie om nieuwe klanten kun je voor dezelfde zorgverzekering bij een ander vaak een lager maandtarief betalen. Je zorgverzekering vergelijken via Sum kost je bijvoorbeeld nog geen 3 minuten. Wel heb je dan een onafhankelijk en eerlijk overzicht of je ergens anders goedkoper dezelfde zorgverzekering kan krijgen. Het is belangrijk om te weten dat bij alle zorgverzekeraars het basispakket hetzelfde is. Heb je dus geen aanvullend pakket nodig dan hoef je de zorgverzekeraars enkel op prijs te vergelijken. Waar de basispakketten bij de zorgverzekeraars overal gelijk zijn daar kunnen de aanvullende pakketten veel van elkaar verschillen. Mocht je een aanvullende verzekering willen afsluiten is een vergelijking helemaal aan te raden. Veel zorgverzekeraars maken namelijk gebruik van kleine letters in hun aanvullend pakket. Sum heeft deze letters allemaal voor jouw door gelezen, zodat je zeker weet dat jij de beste zorgverzekering krijgt die je kunt wensen. Zorgverzekeraars zijn overigens niet verplicht om iedereen toe te laten tot een aanvullend pakket. In tegenstelling tot het basispakket mogen zij mensen weigeren of vragen om een verklaring van bv. de tandarts te overhandigen dat het gebit op moment van aanvaring geen gaatjes of dergelijke vertoond.

Collectiviteitskorting

Sommige bedrijven hebben een collectiviteitskorting afgesloten met één zorgverzekeraar. Ondanks zo’n korting wil het niet zeggen dat je als werknemer van zo’n bedrijf bij die zorgverzekeraar ook het voordeligst uit bent. Dus zelfs als je recht hebt op een collectiviteitskorting is een vergelijking de moeite waard.

Tot wanneer kan ik opzeggen en overstappen?

Je huidige zorgverzekering opzeggen kan tot 31 december. Zelfs als je nog niet weet bij welke zorgverzekeraar je verzekerd wilt zijn kan je opzeggen. Je hoeft namelijk pas op 1 februari een nieuwe zorgverzekering te hebben.

Gemakkelijk en snel vergelijken

Op de website van Sum vind je de goedkoopste zorgverzekering gemakkelijk en snel. Er zijn verschillende sites waar je je zorgverzekering kan vergelijken. Zo vind je op Zorgverzekering.net ook een overzicht van verschillende verzekeraars met special deals.

Beoordeel Sum.nl


Bezoekers beoordelen SUM.nl gemiddeld met een 6.8.

(80 beoordelingen)

"Overzichtelijke site met veel handige zoekfuncties"

Lees meer ervaringen op KiyOh

Beoordeel SUM.nl