Start vandaag nog met eerlijk Zorgverzekeringen vergelijken
& bespaar honderden euro's per jaar

Zorgverzekering vergelijken

Op zoek naar een goede zorgverzekering of wil je jouw zorgverzekering vergelijken? Bij SUM vergelijk je elke zorgverzekering op basis van zorgpremie, kwaliteit en recensies. Begin nu met het vergelijken van zorgverzekeringen en vind de beste deal!!

Zorgverzekeringen vergelijken informatie

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan je erg veel geld besparen. Vergelijk zorgverzekeringen om erachter te komen bij welke zorgverzekeraar je het goedkoopste uit bent. Hierbij moet je verschillende keuzes afwegen. Je kan zelf je eigen risico bepalen., je hebt keuze tussen een naturapolis of een restitutiepolis en je hebt de mogelijkheid om bovenop de basisverzekering een tandartsverzekering en/of aanvullende verzekering af te sluiten. SUM.nl zet voor jou op een rij waar je op moet letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt, voordat de kosten vergoed worden door je zorgverzekeraar. Het verplichtte eigen risico is nu 360 euro per maand. In 2015 wordt dit 375 euro. Je kan ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen, hiermee kan je tot ongeveer 10 euro per maand besparen op je zorgpremie. Je kan je eigen risico met maximaal 500 euro verhogen, het maximale eigen risico in 2015 zal dus 875 zijn. Houd er wel rekening mee dat je onverwachts voor hoge kosten kan komen te staan wanneer je je eigen risico verhoogt. Doe dit dus alleen wanneer je bijna nooit gebruikt maakt van je zorgverzekering.

Natura of Restitutie?

Er zijn in Nederland twee verschillende soorten zorgpolissen: naturapolissen en restitutiepolissen. Bij een naturapolis wordt bij gecontracteerde zorgaanbieders wel 100% vergoed, maar bij niet gecontracteerde zorgaanbieders maar 80%. Bij een restitutiepolis wordt bij alle zorgaanbieders 100% vergoed.

De restitutiepolis is enkele euro’s duurder dan de naturapolis omdat men hierbij een vrije zorgkeuze heeft. Zorgverzekeraars hebben contracten lopen met enorm veel zorgaanbieders. Het komt dus (bijna) niet voor dat de zorg bij het ziekenhuis in de buurt maar voor 80% vergoed wordt. Vaak kun je op de website van een zorgverzekeraar zien met welke zorgaanbieders zij een contract hebben lopen, zodat je niet voorverrassingenn komt te staan.

Tandartsverzekering

Naast de basisverzekering kun je een tandartsverzekering afsluiten. De vergoedingen varieren vaak van 250 euro tot en met 1000 euro per jaar. Hiervan wordt 75% tot 100% vergoed. Dit is afhankelijk van de dekking die je kiest. Het is dus handig om na te gaan hoeveel je verwacht aan de tandarts uit te geven.

Als je nooit problemen hebt met je gebit, kun je er ook voor kiezen geen tandartsverzekering af te sluiten. Aan alleen de periodieke controles ben je minder kwijt dan aan een tandartsverzekering. De premie van een tandartsverzekering begint meestal bij 10 euro per maand.

Aanvullende verzekering

Verwacht je komend jaar gebruik te maken van fysiotherapie, de opticien, alternatieve geneeswijzen of kraamzorg? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan je veel kosten besparen. Kijk goed welk aanvullende pakket het beste bij jouw persoonlijke situatie past, zodat je niet teveel betaalt. Bij sommige verzekeraars kun je tegenwoordig ook kiezen voor bepaalde modules, zodat je alleen de zorg verzekerd die je nodig hebt.

Collectiviteitskorting

Sommige bedrijven hebben een collectiviteitskorting afgesloten met één zorgverzekeraar. Ondanks zo’n korting wil het niet zeggen dat je als werknemer van zo’n bedrijf bij die zorgverzekeraar ook het voordeligst uit bent. Dus zelfs als je recht hebt op een collectiviteitskorting is een vergelijking de moeite waard.

Waarom wisselen van zorgverzekeraar?

Dit is een vraag die veel Nederlanders zich de komende maanden gaan afvragen. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom wisselen van zorgverzekeraar zinvol kan zijn. Een snelle en simpele vergelijking van de zorgverzekeraars kan je al snel vele tientallen euro’s schelen en/of een meer passender zorgverzekering opleveren. De zorgverzekeraars concurreren namelijk sterk met elkaar om jouw als nieuwe klant binnen te halen. Veel zorgverzekeraars hebben daarom speciale acties voor klanten die overstappen naar hun zorgverzekering. Het zou zonde van je portemonnee zijn om niet een snelle vergelijking te doen. Vanwege de hevige concurrentie om nieuwe klanten kun je voor dezelfde zorgverzekering bij een ander vaak een lager maandtarief betalen. Je zorgverzekering vergelijken via Sum kost je bijvoorbeeld nog geen 3 minuten. Wel heb je dan een onafhankelijk en eerlijk overzicht of je ergens anders goedkoper dezelfde zorgverzekering kan krijgen.

Het is belangrijk om te weten dat bij alle zorgverzekeraars het basispakket hetzelfde is. Heb je dus geen aanvullend pakket nodig dan hoef je de zorgverzekeraars enkel op prijs te vergelijken. Waar de basispakketten bij de zorgverzekeraars overal gelijk zijn daar kunnen de aanvullende pakketten veel van elkaar verschillen. Mocht je een aanvullende verzekering willen afsluiten is een vergelijking helemaal aan te raden. Veel zorgverzekeraars maken namelijk gebruik van kleine letters in hun aanvullend pakket. Sum heeft deze letters allemaal voor jouw door gelezen, zodat je zeker weet dat jij de beste zorgverzekering krijgt die je kunt wensen. Zorgverzekeraars zijn overigens niet verplicht om iedereen toe te laten tot een aanvullend pakket. In tegenstelling tot het basispakket mogen zij mensen weigeren of vragen om een verklaring van bv. de tandarts te overhandigen dat het gebit op moment van aanvaring geen gaatjes of dergelijke vertoond.

Tot wanneer kan ik opzeggen en overstappen?

Je huidige zorgverzekering opzeggen kan tot 31 december. Zelfs als je nog niet weet bij welke zorgverzekeraar je verzekerd wilt zijn kan je opzeggen. Je hoeft namelijk pas op 1 februari een nieuwe zorgverzekering te hebben.

Beoordeel Sum.nl